Полицайка осъди пиян побойник в Русе

Пиян побойник беше осъден на 11 месеца затвор условно с 3-годишен изпитателен срок и 2000 лв. глоба заради нападната полицайка в Русе. Районният съд призна К.Д.К. /37 г./ от град Бяла за виновен, че е уронил чест, достойнството и престижа на униформената служителка. Магистратите отхвърлиха пълния размер на иска от 4000 лв. Решението може да се обжалва пред окръжния съд.

Случаят е от 23 април т.г., когато шофьорът посегнал на полицайката в местността Хайдук дере. Почерпеният К.Д.К. дошъл към 8,30 ч. на работа във фабриката за перилни препарати и се опитал да запали двигателя на камиона си.

Шефът му и един от работниците се опитали да го спрат, но бабаиът се нахвърлил и започнал да ги удря. Той не се укротил и след пристигналия мотопатрул, като скочил на униформената служителка от екипа. При схватката Д.В.Ш. получила рана на един от пръстите на ръката си и си охлузила крака.

Хулиганът бил откаран във второ РУП, но отказал да даде проба за алкохол и срещу него започнало бързо полицейско производство за хулиганство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони