Изправят на съд убиеца на Вероника на 14 септември

Убиецът на 23-годишната студентка от ВТУ Вероника Здравкова ще застане на подсъдимата скамейка на Окръжния съд във Велико Търново на 14 септември. Рецидивистът Илиян Здравков е поискал съкратено съдебно следствие. Обвиняемият за зверството на 28 февруари тази година бил готов да приеме всички доказателства на обвинението. Щом процесът ще е по съкратената процедура, в съдебната зала няма да бъдат разпитвани свидетели и вещи лица. За докладчик по делото компютърното разпределение определило съдия Теодор Милев. Не е ясно дали съдебният състав ще уважи искането за съкратено съдебно следствие на дръзкият килър на студентката, който е с 6 предишни осъждания.

Илиян Здравков бе проследил и нападнал и съсякъл с брадва Вероника, докато се прибирала от работа и минавала по тъмен и безлюден мост край жп гарата във Велико Търново. Злодеят извършил убийството, докато чакал влак за Горна Оряховица. Той проследил момичето и го умъртвил с цел .Според обвинителния акт той хвърлил тялото на Вероника в река Янтра след като чул „да издава хъркащи звуци“, а я мислел за мъртва. За да доубие жертвата си, Илиян избутал тялото във водата, а то се закачило по дърво и се скъсали дънките и палтото.След като се убедил ,че момичето е във водата той се метнал на влака за Горна Оряховица.

Изведнъж открадния телефон на жертвата започнал да звъни и давал съобщение: „Майка ти звъни ,вдигни си телефона“. Убиецът обаче го изключил и започнал да разглежда съдържанието на дамската чанта на жертвата, което на обща стойност 401 лв. На гарата мъжът с карираната торба, в която носил брадвата, която не е намерена по време на претърсванията на дъното на река Янтра, опитал да тегли пари от една от картите на студентката. Тогава е бил засечен от камера на банкомата, а след два дни бе задържан в краварника на брат си край горнооряховското село Първомайци. Почернените родители на убитото момиче от Никопол се канят да предяват иск за 200 000 лева срещу убиеца на дъщеря им.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право