Стотици се сбогуваха с Кристофър, който бе блъснат от пожарникар

Днес в 11.30 часа врачанското село Селановци се сбогува с трагично загиналия Кристофър Петров, съобщи tribali.info. Десетки почернени близки и приятели на Крис изпратиха момчето в последния му земен път.

Мъката на хората личи и в социалните мрежи.

„Селановци загуби още едно свое дете... Днес роднини, близки, съученици, приятели и познати се простиха завинаги с Криси. Дано неговата нелепа и жестока смърт разтресе и събуди съвестта на повече безотговорни шофьори. Това са нашите деца – нека ги пазим! Без тях за къде сме?“, пишат потресени жители на селото.

Кристофър, който приятелите наричат Джинката, загина в понеделник вечерта, след като беше блъснат от пиян шофьор с „Мерцедес“.

Леката кола била управлявана от Валентин Върбанов с прякор Ваксата. Той е пенсионеран пожарникар, като по думите на негови съселяни често му се случвало да прекалява с алкохола и да сяда зад волана. Бащата на загиналото момче е бил колега на Върбанов и също е работил в системата на МВР. Във фаталната вечер Крис бил спрял с мотопеда си вдясно на платното, когато мощното возило го помело. Момчето загинало на място. От полицията са категорични, че тийнейджърът е спрял по правилата и вината за инцидента е на шофьора на автомобила. Извършената проба с дрегер показала 1.68 промила алкохол в издишания от него въздух.

Смъртта на младото момче почерни родното му село Селановци и училището му – професионалната гимназия по компютърни технологии и системи в Правец. Кристофър е бил изключително лъчезарно и добро дете, разказват негови приятели и съученици. Играл е във футболен клуб "Дунав 98" и в ученическия отбор на гимназията в Правец.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони