На 26 април 2019 да почерпят

Пиенето на алкохол подобрява паметта

Във Върховния административен съд е постъпила жалба срещу решението на ЦИК за избор на доставчик на машините за гласуване

Китайска база на Марс отворена за посетители Съоръжението се намира в пустинята Гоби

Местят финала за Купата през уикенда

„Медицински надзор“ започна проверка по случая с мъжа, който почина вчера пред Пета градска болница

Путин: КНДР се нуждае от гаранции за сигурност Първата среща на върха Москва-Пхенян продължи над 5 часа (обзор)

Полицията в Шри Ланка е арестувала трима души и е открила гранати в Коломбо

Милиони губи хазната от сивия сектор в строителството Не можем да вдигнем заплатите при търгове с критерий най-ниска цена, категорични са от бранша

Йозджан Дениз и Аслъ Енвер пяха в Израел

„Труд Уикенд“ – един вестник за празниците

Армията „окупира” София за 6 май Близо 1000 души набиват крак на жълтите павета на Гергьовденския парад

Данъчните провериха 1800 заможни българи Получиха информация за 51 купени автомобила в чужбина

Двама души са загинали при стрелба в Москва

Мехмед изоставен заради липса на пари (обзор) Намереното бебе в Пловдив без малко да загине на паркинг

Търновки осъдиха шефка, наричала ги „куца коза“ и „кукумявка“

Две жени от Велико Търново са осъдили за обида и клевета управителка на фирма за бързи кредити. Атанаска Лазова и Стефка Дочева са получили по 2000 лв от спечелените дела. Парите им били броени на ръка, за да не водят изпълнителни дела срещу Аделина Алексиева. Освен това други три уволнени консултанти от същото дружество са склонили на съдебни споразумения след като също дали шефката си на съд.

„Делата ни бяха доста трудни, отлагаха ги многократно. Имаше опити за оправдаване на бившата ни работодателка, но най-сетне окончателно тези дни всичко приключи и ние сме доволни, защото правдата възтържествува и във Велико Търново има правосъдие“, заявиха потърпевшите.

Атанаска Лазова е с опериран крак и 52 % инвалидност. Заради това бившата и осъдена работодателка я наричала „куца коза“. Назовала я още „мошеничка“ и „алчна селянка“ пред външни хора.

Скандалът се разразил през есента на 2013 г. Атанаска отишла в офиса да се отчита и малко по-късно по телефона започнали да и звънят нейни клиенти. Казали и, че шефката я обявила за мошеник и я уволнила. Това се случило в този ден и с останалите и колеги – Мариан Тодоров, Стефка Дочева и Георги Георгиев.Те били нагрубени с епитети „селяни“, „педерасти“, „мошеници“, „простаци“.

66-годишната Стефка Дончева споделя, че е изтърпяла най-ужасните обиди. Грозните думи са цитирани във влязлото в сила съдебно решение на Окръжния съд във Велико Търново. Жената е работила 7 г като консултант в кредитната фирма и е ругана с „кукумявка, луда,изкуфяла,грозна гарга“.

„Много трудно се прощава за такива определения пред свидетели на работното ти място от шефа ти. Затова водих дело“, сподели Дончева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.