По Великден в Бургас паркирането ще е безплатно

Реновират жп гарите „Подуяне“ и „Искър“ за 1,2 млн. лева

Смърт на магистрала и в църква

„Булгартрансгаз“ обяви търг за изграждане на две компресорни станции към интерконектора със Сърбия Прогнозната стойност на обществената поръчка е в размер на 351,6 млн. лева

Лом разказа историята си с великденски яйца

Вицепремиерът Марияна Николова на конференция в Унгария за 575-ата годишнина от Варненската битка

Лютви Местан е платил паричната си гаранция от 10 000 лева

Ева Лонгория в супер форма 10 месеца след като роди

ГЕРБ създава Председателски съвет с партиите, които подкрепиха евролистата

Румен Леонидов представи „Покаяние Господне“

ЦИК: Във всички райони на страната ще се проведе машинно гласуване

Изоставеното в Пловдив бебе за малко да бъде блъснато от кола Майката, зарязала детето, се оказа просякиня от старозагорското село Обручище

Бракониер се скри от полицаи в кучешка колиба, аверът му скочи с брадва на униформен

Голямото дерби на Италия и шампионският мач на Барселона са акцентът в празничния уикенд по MAX Sport

Любо Пенев се самовзриви

България губи 700 млн. евро заради турските визи

„България губи на година близо 700 млн. евро, заради турските визи. Последната година в България са дошли 300 хил. туристи, а могат да бъдат милион, както са в Гърция. Всеки оставя около 700 евро на почивка средно“, каза в Пампорово
Джамал Теканат, съветник по туризма в Министерството на културата на Турция. Той заяви, че близо 7 млн. турски туристи с високи доходи посещават чужбина годишно. Хората се отегчават от чакане за визи и се отказват да дойдат в България, даде примери Хаджер Айдън – директор на най-голямото туристическото изложение EMITT в Турция.

„Сто пъти повече туристи ще дойдат в България, ако приложите това, което прилага Гърция за летния сезон, а вие да го направите за зимния – да няма нужда по време на сезона да вади виза, а само да подпечатва на границата. Турският турист е гладен за зимен спорт, дайте ни възможност да дойдем. Колкото повече турски туристи идват, толкова по-голям наплив ще има от турски инвеститори в България“, каза Айдън.

Пампорово посрещна делегация от организаторите на най-голямото туристическо изложение в Турция – EMITT, Министерството на културата и туризма и браншови туристически организации от южната ни съседка. Родопският курорт е домакин на семинар, организиран от EMITT, в който участват от Министерството на културата и туризма на Турция, най-голямата туристическа организация TUROFED, федерацията на хотелиерите, асоциацията на инвеститорите TYD и Turkish Airlines.

От курорта отчитат, че Пампорово става все по предпочитана дестинация за туристите от Турция. Над 20 000 са почивалите в курорта турци през последните три години, което бележи ръст в нощувките от южната ни съседка с близо 300%. Само за изминалия зимен сезон резултатите показват 65% ръст на турския пазар, като все повече нарастват посещенията от Турция извън традиционната ваканция в края на януари, сочат от „Пампорово“ АД.

От там отчитат, че имат 20 партньора на турския пазар, в резултат на дългогогодишна политика и се надяват семинарът да е повод за още по-голямо промотиране на родопския курорт в Турция.

Кметовете на Смолян и Чепеларе заявиха, че ще търсят лично подкрепата на премиера Борисов за облекчаване на визите за турците.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.