Николай Николов: Защо кметът Фандъкова не иска да отговори на въпроси за небостъргачите на НИКМИ?

Сергей Лавров: НАТО ще принуди балканските страни да приемат философията на противопоставяне Алиансът не е в състояние да отговори на терористичната заплаха, посочи външният министър

Финансовият министър Владислав Горанов е поискал обяснение за драстичните разминавания в сметките на НЗОК

Стоян Александров пред “Труд” за обвиненията в лихварство: Нямам никакъв коментар

Бойко Борисов ще участва в неформалното заседание на Европейския съвет в Брюксел

„Инерком“ купува ЧЕЗ в България

Честват 135 г. от създаването на Варненското медицинско дружество

Над 70% от операциите в Урологията в Търново са ендоскопски

Цветанов и Нинова с общ законопроект Дават на родителите на загинали военнослужещи по време на задгранични мисии наследствени пенсии

Иракските власти предадоха на руските четири жени и 27 деца, свързани с “Ислямска държава”

Детска ясла в Монтана грейва по „Красива България”

Недохранените 3-годишни близнаци Стефан и Габриела отиват в дом или в приемно семейство Социалните служби установили, че не е подходящо да изпратят децата при баба им

Международен конкурс избира най-добрата концепция за нов градски център на Велико Търново

Съдят мъж от Разлог за подправяне на лотариен билет

Стоян Александров дал 61 кредита като физическо лице и 14 през фирми Общ размер: 541 000 лв., 1 693 160 долара и 3 738 600 евро; 1 006 400 лв. и 9 955 579.88 евро

Анастасия Мозер: Политиката не е мръсна дума, когато влизаш с чисто сърце и чело

„Моят принос към евроатлантическата идея е синовен дълг.” Това заяви д-р Анастасия Димитрова-Мозер при удостояването й от президента Росен Плевнелиев с орден Стара планина – Първа степен, съобщиха от партията “Обединени земеделци”.

На тържествена церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 президентът удостои с висши държавни отличия изявени дейци в областта на науката, културата, спорта и за принос в обществено-политическия живот на страната.

На церемонията присъстваха политици, общественици и граждани. Събитието уважи и посланикът на Франция Н. Пр. г-н Ксавие Лапер дьо Кабан.

„Със своите последователни действия за утвърждаване на демокрацията и евроатлантическите ценности в България доктор Анастасия Мозер печели уважението не само на своите съмишленици, но и на своите политически опоненти“, заяви президентът Росен Плевнелиев пред присъстващите на тържествена церемония.

„Някои казват, че политиката е мръсна дума. Това не е така, когато в политиката се влиза и се излиза с чисто сърце и чело“, каза след награждаването д-р Анастасия Мозер. От името на наградените тя изрази благодарност за оказаната висока чест и доверие. „Приемам това отличие от името на хората, посветили и дали живота си в името на великата идея на Европейския съюз и единство. За първи път след трагедиите от миналия век европейците си взеха поука да работят един за друг, а не един против друг“, заяви д-р Анастасия Мозер.

Тя определи своя принос към евроатлантическата идея като синовен дълг. „Моят баща д-р Г. М. Димитров посвети живота си на европейското единство, заявявайки още през 70-те години на миналия век, че Европа не може да бъде истински обединена, ако е наполовина свободна и наполовина с тоталитарно управление”, отбеляза тя. Анастасия Мозер припомни, че по предложение на д-р Г. М. Димитров в Съвета на Европа са оставени символично празни столове за държавите от Източна Европа, за да ги заемат те, когато станат свободни и независими.

„Свободата и демокрацията не идват даром. Те трябва да бъдат защитавани и отстоявани постоянно. България е на прав път – нека я пазим от фалшиви пророци и посегателства“, призова още д-р Анастасия Мозер в словото си на церемонията.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете