Георги Марков: Парламентът трябва да се саморазпусне след гласуването си срещу референдума

"Парламентът върна член първи за ръководната роля на партията с гласуването си срещу референдума. Те бламираха не президента, те се самобламираха. И няма доблестта някой да каже като академик Сендов: Всички вкупом съгрешихме, дружно трябва да си идем. За идиоти ли ни смятат? В задължителното гласуване може да се търси някакво оправдание, но за мажоритарния вот - няма оправдание." Това каза юристът Георги Марков в предаването "Лице в лице" по bTV.

Според юриста депутатите ги е страх от Борисов, защото така той щял да ги бие непрекъснато и с повече. "Но този закон се прави не само за сега, а и занапред. Ако пък има задължително гласуване - ще им паднат процентите. Ние сме единствената страна, в която има несъстояла се пряка демокрация. Няма нужда от референдум за електронно гласуване, то може да бъде въведено във всеки момент от парламента", каза Марков.

По отношение на съдебната реформа юристът отсече: "Добре е, че питат Конституционния съд, за да не стане като 2006-2007 година". "Българинът всичко може, стига да му се възложи", казваше Радой Ралин. Сега е възложено от Брюксел да се раздели ВСС на две колегии – на съдиите и на прокурорите и следователите. Има достатъчно добри юристи, които могат да го направят така, че да не се наруши Конституцията", каза бившият конституционен съдия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини