Председателят на Държавната комисия по стокови борси и тържища: Не очаквам цените да се повишат спекулативно около Великден

Сергей Игнатов избран за ректор на частен университет във Вилнюс

ТИР се запали на магистрала “Тракия” Няма информация за пострадали хора

3,5 години затвор за рапър от остров Майорка, възхвалявал тероризма

3-годишните близнаци, чиято майка беше арестувана, остават под лекарско наблюдение

Северна Корея е отменила в последния момент уговорена среща с Майк Пенс

Претърсват имота на мъжа, който стреля по полицаи в село Орешник

Във Франция арестуваха трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния

Венецуела започва продажба на своя криптовалута

Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Празник в Долината на прасковите

40 хил. дка праскови се отглеждат у нас, като близо 40 на сто от тях се намират в Долината на прасковите, в района на Сливен. От 16-те хил. дка прасковени насаждения в Сливен и района към момента е прибрана реколтата на 25 на сто от тях, това съобщи земеделският министър Десислава Танева в сливенското с. Гавраилово, което бе домакин на традиционния празник “Златна праскова” за обмяна на опит между производителите от цялата страна.

“След приключване на кампанията по директните плащания за 2015 г., производителите на праскови, които са заявили подпомагането си по обвързана подкрепа, ще получат над 4,5 млн. лв. Заедно със схемата за единно плащане на площ, преразпределителното плащане и обвързаната подкрепа, един стопанин ще получи помощ в размер над 200 лв на декар” – допълни министър Танева, под чийто патронаж се провежда празникът.

На “Златна праскова” министър Танева заедно с кмета на Сливен Кольо Милев и кмета на селото-домакин Димитър Андреев откриха възстановения със съдействието на община Сливен паметник на загиналите във войните жители на Гавраилово.
На тазгодишното издание на “Златна праскова” имаше семинари с участието на учени, конкурси за най-добър производител, концертна програма и много атракции. 87-годишната баба Стефанка от Гавраилово и тази година, въпреки непосилните жеги, облече народна носия и демонстрира пред гости и участници консерви и сладкиши, приготвени по стари рецепти с праскови от собствената й градина. За здраве баба Стефанка отля мека прасковена ракия, лично производство, на земеделския министър и сливенския кмет.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете