Вместо до живот Чеци ще лежи 19 години в затвора (обзор)

Николай Русинов-Чеци няма да лежи зад решетките до живот, а 19 години. Днес Софийският апелативен съд намали наказанието му за убийството на 28-годишната Яна Кръстева в Борисовата градина.

За апелативните съдии няма съмнение, че Чеци е убиецът, но наказанието е намалено, тъй като по време на злодеянието той не е проявил безчовечност, коравосърдечност и садизъм, които да го охарактеризират като крайно жесток към жертвата си.

Софийската апелативна прокуратура ще протестира това решение, тъй като според нея наказанието е несправедливо ниско и не съответства на степента на обществена опасност на деянието, съобщиха от обвинението.

Яна Кръстева беше открита полугола в храсти край алея в парка на 10 юли 2012 г. Младата жена бе пребита и удушена. Оказа се, че в последните си минути е била с Чеци. Самият той тогава разказа пред разследващите, че след като се срещнали предната вечер в заведението "Маймунарника", се оттеглили в храсти в парка и правили секс. После той станал и си тръгнал, докато тя спяла.

Такава е версията му и до днес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право