Малкото статукво срещу Голямото статукво



Подзаглавие:
“Протестна мрежа” е компрометирана застъпница на народните интереси

Дърво и камък се пукат от жега, всичко живо се е изпокрило по места злачни и прохладни, само ангелите на справедливостта от "Протестна мрежа" самоотвержено се пържат в зноя, за да изпълнят дълга си към обществото.

Решително отхвърляме подозрението, че саможертвата им се заплаща. Убедени сме, че никакви пари не са в състояние да накарат един човешки организъм да се подложи на такова изтезание. Това го постигат само високите идеали.

А при привържениците на мрежата те са концентрирани в една дума - "Оставка!". Тая оставка те веднъж вече я получиха, и какво постигнаха - реставрация на отхвърленото. Тъй че тая дъвка вече е додеяла на всички и предизвиква гадене.
Не е питателна за обществото и лицемерната риторика в призива им, плъпнал по фейсбуците: "Това събрание не е "Народно" и не защитава интересите на народа, а тези на окупиралата всички властови позиции Мафия.
Нека никой не забравя, че българските народни представители, институции и управляващи трябва да са заедно с народа си в борбата срещу мафията, а не да й слугуват под благовидни предтексти!"

Я, баста! Че тия народни представители да не ги е спуснал филанкишията от небето. Народът ги е избрал. Последно на мушката е Мая Манолова и купешкият шаблон "#ДАНСwithme" е преформатиран в хаштаговете #НеЗаМая и #КОЯ. А мотото на протеста е: "Не искам Мая Манолова за омбудсман на статуквото и историческия компромис".

Искаш, не искаш, ще си гълташ лютивия хап! Избрана е по парламентарните правила от народните представители. Апропо, застъпниците от мрежата каква представа имат за народа избирател? Като служител в хипермаркет, министерски чиновник или асистент в университет? Хич! Суверенът е все по-неграмотен, оскотяващ и омерзен от политиката, включително и от противниците на "статуквото". Понеже и те самите са вече статукво. Досега бяха уличавани само като колаборатори, а сега са си очебийно статукво. Една и съща масовка с едни и същи "емблематични" лица, със стандартно произведените плакати. Особено водевилни са позите им ала "Давид срещу Голиат", като се зъбят на мафията. Мафията (те дори не могат да идентифицират противника си и затова все питат кой, кой, та кой, белким някой им го посочи) сигурно им се хили - хайде, нека си поиграят...

Та вече разполагаме с две статуква - Голямото и Малкото. Слон и Мъниче и това лято ще ни разиграват сценки в театъра на открито.

Първата вече мина. Едната агитка свирка срещу главния прокурор, другата - срещу министъра на правосъдието. А двамата като се сдобриха, принципните радетели за безкомпромисни реформи в системата на правосъдието подвиха опашки и се сгушиха в кьошетата.

В сравнение с тази следващата сцена си беше епична - бизнесът и синдикатите рамо до рамо протестират пред Народното събрание и питат: "Кой поръча, кой гласува? Кой? Кой? Кой?".

Как кой? Вие. А кой досега търпя? - да питаме на свой ред. Ние, вие, те. Така че май по-добре да се берат гъби...

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари