Първанов: Този сезон за управлението беше по-скоро стабилен, отколкото успешен

"Този сезон за управлението като цяло беше по-скоро стабилен, отколкото успешен". Това каза председателят на АБВ Георги Първанов в интервю пред bTV.

„Аз твърдя, че има тенденция към стабилизация на парламентарното мнозинство. Диалогът тръгна. Но от друга страна, имаше видими неуспехи”, заяви той.

Първанов даде пример с инициативата за конституционната реформа в съдебната власт, която претърпя много промени.

„Тя беше израз на една слаба подготовка и един лош диалог. Доколкото АБВ инициира редуцирането на предложенията, направени от реформаторите, мога да кажа – нищо от онова, което беше предложено, което остана извън окончателния проект, не създава усещане за значима реформа в съдебната власт”, смята той.

„Аз съм 25 години в политиката, сериозното, солидното, демократичното е тайното гласуване. Тайната на вота трябва да бъде запазена. Имам чувството, че някои хора са заспали 1989 година и са се събудили сега”, добави още той.

Първанов определи Радан Кънев като шегаджия.

„Радан Кънев трябва да целува ръка на ДПС. ДПС е един елемент от стабилността на управлението, една гаранция, че това управление няма да се срине при някакви обстоятелства. Това е резултат от диалога, който върви между ГЕРБ, ДПС и реформаторите. Ние следваме една твърда позиция. АБВ и част от ГЕРБ гласуваха за мажоритарния вот и за задължителното гласуване “, каза още Георги Първанов.

"Синът ми може да участва и в друг бизнес, той никога не е бил на държавна работа. По-малката част от акциите ще бъдат закупени от сина ми. Парите са от кредит, от неговата заплата и ние сме му помогнали. Сигурен съм, че става дума за 200 000 лева. Вероятно гаранцията дадено по всички правила на закона. За това какъв е размера на кредита ме хващате неподготвен. Можехте да ме попитате предварително и щях да ви кажа точната сума", каза лидерът на АБВ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини