Арестуваха адвоката на българина Серафим Райчев

Романтика и оспорвано състезание тази вечер в „Hell’s Kitchen“

Султанатът на Оман се отказа от исковете си срещу България заради КТБ

Проф. Пламен Киров: Лозан Панов ще бъде удовлетворен, само ако той посочи главния прокурор

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 19 април 2019

Според разследването на Робърт Мълър няма координация между кампанията на Тръмп и Русия

Инвеститорите доволни от ниските данъци и заплати България става 12-та в света по производство на коли, ако “Фолксваген” направи завод

Сани Жекова слиза от сноуборда

Туба Бююкюстюн не се отказва от актьорството Този сезон обаче няма да се снима в сериали

Куриери докладват на НАП онлайн търговците

Министър Вълчев: Увеличаваме заплатите на педагогическия персонал, за да мотивираме най-добрите ученици да станат учители

„Трейс Груп Холд” АД за пътя край Своге: Проектът е изпълнен качествено и в срок

Заплаха за ремонта на стадион „Българска армия” ВМРО: Съоръжението може да сподели съдбата на лифтовете на Витоша

„Партията за Брекзит” води за евровота

Председателят на КЕВР Иван Иванов: Увеличението на тока ще бъде с 3,6% от юли И трите ЕРП-та поискаха по-високи цени

70-годишна баба си лекува бъбреците с канабис, съдят я

Възрастен мъж и жена с повдигнати обвинения заради канабис, който отглеждат в двора си. Тревата им бе отнета след акция на полицията. Пред камерата на бТВ те споделиха, че са били натопени от техни съседи.

Въпреки, че са хванати да отглеждат коноп, 70-годишните Сталинка Каменова от село Гаврил Геново и Бойко Михайлов от село Главановци, не се чувстват виновни. Те твърдят, че цял живот са отглеждали растенията за лек.

Сталинка е обвинена в засяване и отглеждане на растения от рода на конопа. В едно ъгълче на двора й са изрязани 35 стръка с тегло килограм и 800.
„На това викат канабис. А то не е канабис, а е гръста”, казва Сталинка.

Тя твърди, че растението се отглежда от векове с най-различни цели. От влакната на мъжкото растение на конопа правели черги, а жената ги пази като реликви.

„Тъкани са от моята майка и ми е останало за спомен. Имам и други, които са от 40 години нагоре”, разказва Сталинка.
Тя и съпругът й обаче си имат враг в селото, с когото воюват заради ливади.

Зарекъл се да им отмъсти и го сторил, като информирал полицията за тревата. Не му е било трудно, защото тя се вижда през оградата. А и те не са крили, че си я гледат.
Сталинка сподели, че страда от пиелонефрит на бъбреците и когато има криза, ползва семена от коноп за облекчаване на болките. Затова, когато полицаите се втурнали към десетината й стръка, била много изненадана.

Тя обяснила защо отглежда тревата в двора си, на което полицаят й обяснил да отиде в ловно-рибарския магазин и да си купи канабиса, за да го използва за бъбреците.
Защо те ще ми казват дали да си го купувам или да си го сея, пита възрастната дама.

Същият ден акция е имало и в близкото село Главановци. Растенията от двора на 70-годишния Бойко Михайлов са едва килограм и 200. Мъжът е обвинен в същото, в което и Сталинка, а съседите недоумяват.
Полицаите попаднали на канабиса на Бойко отново заради вражда. Мъжът задържал животно на свой съселянин, защото редовно тъпчело посевите му. „Заради козела влязоха вътре и тогава ги видях, че носят листчета. Казаха ми, че това е направено с цел да изкарам някой милион.

От половин квадратен метър канабис, да изкарам милион?”, разказва Михайлов. Той има енциклопедични знания за лечебните свойства на тревата.

Напълно наясно е, че отглеждането на канабис в България е забранено, но много повече се страхува от болестите и особено от рака. Затова и той не отрича, че си я гледа за лек. „Това помага и за инсулта, догодина ще мисля как ще го правя така, че полицията да не може да го види”, обяснява Михайлов.

Сталинка и Бойко не смятат нито да влизат в затвора, нито да плащат глоби и вече си търсят добри адвокати.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.