САЩ искат санкции върху 33 кораба и 27 компании заради нарушаване на ембаргото върху КНДР

Арестуваха четирима мексикански полицаи за отвличането на трима италианци

Руснаците без национален флаг и на закриването на Олимпиадата, реши МОК

Археолози откриха древен некропол в Египет

В Южна Корея пристигна севернокорейска делегация на високо равнище

Мексиканският президент отлага визитата си в САЩ заради напрегнат телефонен разговор с Тръмп

Макрон и Меркел ще разговарят с Путин за прекратяването на огъня в Сирия

Над 120 снегорина обработват настилките в София

Секси лъвицата Оливия Уайлд ще се пробва в режисурата Дебютният филм на мацето се казва “Booksmart”

ООН прие единодушно резолюция за прекратяване на огъня в Сирия

Филм с българско участие спечели “Златна мечка” на “Берлинале” (СНИМКИ)

Шофьорка заби колата си във бензиностанция в Благоевград

Все повече туристи от Азия идват у нас с цел винен туризъм

Работодатели дават щедри бонуси за довеждане на нов колега в офиса

Сидеров: Мога да намера нов енергиен министър

Домашна ракия от пшеница и ечемик

Предлагам ви бърз и лесен начин за направа на добра домашна ракия от жито или ечемик, ни бе написала след жътва читателката Мария Чочева от с.Кокаляне.

РЕЦЕПТАТА

 В 100 литра вода се изсипват 20 кг захар и се разбърква добре, за да се разтвори.

Добавя се 0,5 кг мая за хляб и пак много добре се разбърка.

Потапят се поставени в памучна тъкан или тензух 10 кг пшеница или ечемик, които предварително са много добре измити.

Сместа се оставя на слънце и за около 14-15 дни става готова за изваряване – това се проверява със захаромер, който трябва да даде показание 0.

Преди дестилацията пшеницата или ечемикът се отстраняват, но могат да бъдат използвани още 1-2 пъти, пак за домашна ракия.

От приготвената смес се получават около 20 литра мека ракия.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.