Хосписът в Елена за 10 години приел 600 болни и възрастни хора

Наказаха Вутов за 3 мача

Александър Манолев стана обвиняем за злоупотреби със средства от ЕС Определена му е гаранция от 100 000 лева

Синовете на богат бизнесмен били сред нападателите в Шри Ланка

По Великден в Бургас паркирането ще е безплатно

Реновират жп гарите „Подуяне“ и „Искър“ за 1,2 млн. лева

Смърт на магистрала и в църква

„Булгартрансгаз“ обяви търг за изграждане на две компресорни станции към интерконектора със Сърбия Прогнозната стойност на обществената поръчка е в размер на 351,6 млн. лева

Лом разказа историята си с великденски яйца

Вицепремиерът Марияна Николова на конференция в Унгария за 575-ата годишнина от Варненската битка

Лютви Местан е платил паричната си гаранция от 10 000 лева

Ева Лонгория в супер форма 10 месеца след като роди

ГЕРБ създава Председателски съвет с партиите, които подкрепиха евролистата

Румен Леонидов представи „Покаяние Господне“

ЦИК: Във всички райони на страната ще се проведе машинно гласуване

Домашна ракия от пшеница и ечемик

Предлагам ви бърз и лесен начин за направа на добра домашна ракия от жито или ечемик, ни бе написала след жътва читателката Мария Чочева от с.Кокаляне.

РЕЦЕПТАТА

 В 100 литра вода се изсипват 20 кг захар и се разбърква добре, за да се разтвори.

Добавя се 0,5 кг мая за хляб и пак много добре се разбърка.

Потапят се поставени в памучна тъкан или тензух 10 кг пшеница или ечемик, които предварително са много добре измити.

Сместа се оставя на слънце и за около 14-15 дни става готова за изваряване – това се проверява със захаромер, който трябва да даде показание 0.

Преди дестилацията пшеницата или ечемикът се отстраняват, но могат да бъдат използвани още 1-2 пъти, пак за домашна ракия.

От приготвената смес се получават около 20 литра мека ракия.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.