Шофьор подпали колата си, криел нестанало убийство

Млад мъж, блъснал с колата си дете на пътя край Лом, след инцидента подпалил автомобила и го обявил за откраднат. Шофьорът мислел, че прикрива извършено от него убийство, но детето се оказало живо и здраво, а полицията бързо разкрила измамата.

Във вторник вечерта, Николай Т./29 г./се прибирал с "Алфа Ромео" от завода в Лом, където работел, към дома си в село Крива бара. На шосето в село Сталийска махала група деца карали ролкови кънки и шофьорът закачил с колата си едно от тях. 14 годишният Алекс С. паднал на платното, а водачът, уплашен, че го е убил, не спрял, дал газ и избягал. Паникьосан, за да прикрие следите си, шофьорът откарал "Алфата" в полето и я запалил. После се обадил в полицията и съобщил, че апаши задигнали автомобила му от паркинга пред завода. Започналите издирване криминалисти скоро открили опожареното возило, а в хода на разследването научили и за инцидента с детето. Оказало се, че хлапето се отървало само с драскотини и уплаха, а очевидците на случая не видели номера на колата.

Инцидентът вероятно щял да приключи без последствия, ако шофьорът не устроил огнения спектакъл. На разпитите Николай Т. признал за измамата и отнесъл акт за напускане мястото на автопроизшествието.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони