Лютви Местан: Корупцията е там, където е властта

България е на първо място по транспониране на европейско право. Как тогава тя единствена, наред с Румъния, се намира в Механизма за сътрудничество и проверка? Как да си обясним този парадокс? Много е просто и за съжаление твърде нелицеприятно – и най-добрият закон не може да замести политическата отговорност за ефективното му прилагане.

Това заяви председателят на ДПС Лютви Местан по време на дебатите по антикорупционния закон, иницииран от вицепремиера Меглена Кунева, предаде БГНЕС.

Местан подчерта, че проблемът на България е в това, че законите не се прилагат ефективно. Председателят на ДПС изрази притеснение от факта, че не може да се дефинира един орган, който ще се назначава и освобождава от президента по предложение на МС.

"Може да бъде корумпиран този, който притежава реални властнически правомощия, този, който се разпорежда с публични ресурси", каза лидерът на ДПС. Той бе категоричен, че корупцията е там, където е властта. Затова и попита как органи, които са практически назначени от този, който генерира корупция, ще я предотвратяват.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини