Гърци и румънци са първите туристи по Черноморието ни 12 000 българи ще пътуват до морето за празниците

Близо 20 000 непридружени деца мигранти са регистрирани в ЕС през 2018 г. Най-много са в България и Словения

Възстановиха движението през „Капитан Андреево“ и „Лесово“

Япония разшири търсенето на падналия изтребител F-35

Нов мощен циклон удари Мозамбик

Жертви и над 10 ранени при верижна катастрофа в САЩ (ВИДЕО)

Путин стана доктор хонорис кауза на Пекинския университет

Спряха преминаването през „Капитан Андреево“ и „Лесово“ заради проблеми със системата Пунктовете не обслужваха автомобили час и половина

Руското МВнР: ЕС ще остане най-важният партньор на Русия

Японският император се показа за последен път официално пред публика

Безплатни ваксини на деца поставят в 4 болници в София

Българка продаде картина за €10 000 на човек на Обама Любена Фокс е опозиция на консуматорския свят

1300 мигранти избягаха от център за задържане в Мексико

Валентина Александрова – нежната струна на „Филхармонията и Криско“

Шефът на полицията на Шри Ланка подаде оставка

Хайки за незаконно къмпингуващи по морето

Държавата – на лов за незаконно къмпингуващи по морето. На фона на нестихващите скандали за незаконно строителство, незаконно ограничаване на достъпа до плажовете – сега изненадващо по идея на Асоциация „Българско Черноморие”, от Агенцията по горите, полицията, пожарната и общините решиха да започнат хайки за самонастанили се туристи по плажовете.

Стотици разпънати палатки на частни терени, огромни количества боклуци, отсечени дървета. Такава гледка посрещна проверяващите на къмпинг „Корал” – едно от последните диви места по българското Черноморие, известно с опитите на строители да леят бетон върху защитените пясъчни дюни, съобщава Нова телевизия.

Въпреки че във всеки бивак има огнища и дървета, всички отричат да са палили огън и твърдят, че пазят природата. Въпросът на екип на Нова кой е превърнал цели поляни в тоалетни видимо изнерви къмпингуващите.

От Агенцията по горите са съставили 9 акта за незаконна сеч и палене на необезопасени огньове. Глобите ще са от 50 до 3 000 лева. Нямат правомощия обаче да изгонят къмпингуващите.

„Мога да кажа, че практически всяка една горичка е превърната в катун, в тоалетна, арогантни хора,които заграбва и завземат. Искаме от държавата да се въдвори обществен ред”, заяви Димитър Канариев от Асоциация „Българско Черноморие”.

„Проблемът е чисто законодателен. Дивото къмпингуване не е забранено в нито един закон. Затова общините приемат текстове, които забраняват къмпирането извън зони, определени за това, и налагат глоби”, обясни журналистката Пламена Тодорова.

„Тази кампания за регулиране на къмпингигите се води повече от 10 години. Колегите, които работят в къмпингите, настояват да се регулира този процес”, заяви Благой Рагин, Асоциация на ресторантьорите и хотелиерите.

Според Планета Тодорова хората, които ходят на къмпинг „не са измекяри, които не искат да плащат”.

„Това са едни хора, които не искат да спят на „Слънчев бряг””, обясни журналистката.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.