Извънреден председателски съвет решава ще гласуват ли закона за антикорупцията

Извънреден председателски съвет решава ще се гласува ли законът на вицепремиера Меглена Кунева за антикорупцията, съобщи Фокус. Това реши председателят на парламента Цецка Цачева.

Повод стана искането на депутата Настимир Ананиев от Реформаторския блок за удължаване дебатите по закона до 14.00 часа, за да може да бъде гласуван на днешното заседание на първо четене. След като беше извършена поименна проверка, предложението на Ананиев беше подкрепено от 74 депутати, 38 бяха против, а 10 се въздържаха. От опозицията в лицето на Ангел Найденов веднага оспориха гласуването. Найденов изтъкна, че се нарушава правилника за организация и работата на НС.
„Разбирам, че сте заложници на рекета на партньорите ви от РБ. Процедурата по удължаване на времето беше изчерпана на прегласуването и това, че някой от РБ не е бил тук, не дава основание. Парламентарният контрол започва с раздаването на писмени отговори на министри, след него следва дебата по нашето питане. Разбирам желанието на РБ да покажат на премиера, че си седят на столчетата, но това е нарушаване на тези процедури”, каза още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини