Ексшефка на екоинспекцията в Търново оспорва избора на нов директор

Бившата шефка на РИОСВ във Велико Търново инж.Елена Григорова, оспорва избора на нов директор на ведомството. Тя е изпратила възражение до Министерството на околната среда и водите, в което твърди, че назначаването на Елена Стефанова начело на екоинспекцията в старата столица е неправомерно. Самата инж.Григорова, която преди години ръководи РИОСВ, сега отново е била кандидат за поста.

"Елена Стефанова не отговаря на минималните изисквания за заеманата длъжност", изтъква инж.Григорова.

В подкрепа на твърденията си тя е изброила факти около образоватението и професионалния опит на новоназначената си опонентка. Според инж.Григорова съпругът на новата шефка на РИОСВ доставя компютърна техника и обслужва информационно екоинспекцията. "Това може да се провери в счетоводството. А самият факт е конфликт на интереси", заявява инж.Григорова.

В писмото си тя обявява още, че като директор е сезирала прокуратурата по сигнали от фирми срещу Елена Стефанова за рекет и корупция.

"Това са лъжи! Ще дам инж.Елена Григорова на съд за клевета. Ще се наложи там да докаже твърденията си", заяви пред репортер на "Труд" Елена Стефанова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони