Цветанов: Не трябва да се говори за друго коалиционно споразумение

Към настоящия момент имаме коалиционно споразумение между ГЕРБ и РБ, имаме парламентарна подкрепа от ПФ и АБВ. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов на въпрос дали реформаторите могат да бъдат изместени от ДПС, съобщи Фокус.

Цветанов подчерта, че по никакъв начин не трябва да се говори за подобно преформулиране или за друго коалиционно споразумение, което може да бъде с друг политически субект в настоящия момент. „Към настоящият момент имаме коалиционно споразумение между ГЕРБ и РБ, имаме парламентарна подкрепа от ПФ и АБВ. Законите, които се приемат, са с това мнозинство и търсене подкрепа на опозиционните партии по национално значими въпроси”, добави той.

За коментарите и публикациите в социалните мрежи Цветанов призна, че могат да бъдат действително основен аргумент за прекратяване на коалицията и отиване на изборите. Според него обаче не трябва емоцията да бъде водеща. „Убеден съм, че Радан Кънев има притеснения за всички неща, които се случват в последните десет дни от неговата група, и това е една от формите, за да заговорим за разкол на правителството и отиване на предсрочни избори”, посочи той и припомни, че от 2006 до 2009 година са изграждани структурите и партия ГЕРБ. „От 2009 година до настоящия момент и за бъдещ период от време, партия ГЕРБ е готова по всяко време на всякакви избори, но нека се водим от интереса на държавата. Предстоят ни местни избори, които могат действително да дават и реалната електорална подкрепа”, каза още Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини