България отбелязва Международния ден на футбола и приятелството

Еко прибори от смола – най-добрата ученическа бизнес идея за 2019 г.

Спипаха мъж и жена след бракониерска сеч край Монтана

Мадона записала „Мадам Х“ от скука

Община си купи Великденски кабриолет

500 фазана красят ловните полета край Балчик

Красимир Вълчев: Намалихме с 60% приема в специалност „Икономика“ в сравнение с 2015 г., като най-малко е намалението за УНСС – с над 20%

Ажурени и манастирски яйца наредиха в Етнографския музей във Варна Великденската изложба е съвместна с музеите на Велинград и Ихтиман

Депутатите излязоха във ваканция до 8 май

Българин е обвинен за фалшива бомбена заплаха срещу небостъргач в Мадрид (ВИДЕО)

Премиерът Борисов за скандала с имотите: От ГЕРБ всички до един подадоха оставки, за другите партии – те си отговарят

ТИР изгоря на магистрала „Тракия“ край Вакарел

Съдят глухонямо момче, убило жена

Сръндак с отрязана глава открили горски стражари Дивечът е собственост на ловното стопанство „Воден”

Момче на 19 години пострада, след като 17-годишен без книжка катастрофира в Русе

Петима от Народен съюз депозираха заявления за напускане на групата на БДЦ

Днес народните представители от Народен съюз – Светлин Танчев, Георги Ковачев, Борислав Иглев, Румен Йончев и Явор Хайтов депозираха заявленията си за напускане на парламентарната група на БДЦ пред ръководството на групата, съобщиха от политическо движение „Бъдеще и развитие за България“.

Това им действие е продиктувано от отказа на депутатите на госпожа Ковачка да приемат в името на парламентарната група да фигурира и Народен съюз, коалиция, която включва пет от партиите, които се явиха заедно на парламентарните избори за 43-то НС. Депутатите от Народен съюз намират за редно политическите различия в групата да бъдат ясно дефинирани около трите основни политически представителства БДЦ – ББЦ и Народен съюз.

Въпреки че имаме обща отговорност пред избирателите, от която не бягаме, длъжни сме да заявим ясно различията между нас и колегите ни свързани, най-вече с промените в енергийните закони, безрезервната подкрепа към управляващите, която госпожа Ковачка и нейните депутати демонстрираха, възгледите ни за съдебната реформа и по ред други проблеми. Припомняме, че когато бяхме заедно на изборите, по никакъв начин не се ангажирахме с подкрепата за правителство на ГЕРБ. Ние не искаме след всяко гласуване да се разграничаваме от колегите си и смятаме за по-честно и спрямо избирателите и спрямо колегите-депутати всички да знаят, че съществуват две групи – тази на госпожа Ковачка и тази на Народен съюз. Депутатите на госпожа Ковачка веднъж вече нарушиха грубо нормалната политическа логика, като прекръстиха партията си с името на цялата парламентарна група – БДЦ. Още тогава ясно заявихме, че при това положение трябва групата да има ново име, защото ние не сме представители на партията на госпожа Ковачка – нито морално, нито номинално, твърдят депутатите.

Депутатите от Народен съюз обявиха, че не приемат никакви пазарлъци – предоставяне на позиции и парламентарни постове, срещу това да бъде изпълнено най-естественото желание името на политическия им съюз да присъства в названието на парламентарната група. Затова и депозираме заявленията си за напускане, оставяйки на своите колеги да решат дали от септември да има обща парламентарна група. Нашите разбирания и тези на г-жа Ковачка за почтеност очевидно са още едно от нещата, по които се разминаваме и поради това държим да бъдем отличавани от БДЦ.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.