Италианец представя отбрани вина и здравословна храна у нас

Изкусен готвач и сомелиер от Италия представя в България изтънчени вина и учи на здравословно хранене. Маурицио Феррери бе и във Велико Търново, където пред клиентите на местни елитни заведения разкри качествата на различни видове италиански вина.

"Впечатлен съм, че българите имат желание да знаят тайните на напитките и храните, а не само да консумират. На българската трапеза напоследък виното измества твърдия алкохол", казва Феррери.

Той е автор на кулинарни книги, а в момента пише поредната си творба "Здравето идва с яденето". Нарича сам себе си "разказвач на вкусове".

"В тази книга включвам съвети кои продукти са здравословни, как правилно да се комбинират и приготвят", допълва италианският специалист.

Той дава пример как могат успешно да се заместят някои традиционни продукти с по-здравословни. Маурицио Феррери казва, че майонеза вместо с яйца, може да се приготви с кисело мляко и това е благоприятно срещу лош холестерол. Препоръчва да се консумира много домати, защото този зеленчук съдържа ликопен, който предпазва от рак. Бялото брашно пък може да бъде заменено с гриз. Прави крем "Бешамел" с кисело мляко.

"Разработил съм карта на зехтина. Тя включва съвети на кое ястие, какъв зехтин подхожда. Сам овкусявам и ароматизирам зехтина. Например на сьомга слагам зехтин с портокал, а когато приготвям ципура на пара, я заливам със зехтин с лимон", разкрва част от кулинарните си тайни Маурицио Феррери.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл