Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Италианец представя отбрани вина и здравословна храна у нас

Изкусен готвач и сомелиер от Италия представя в България изтънчени вина и учи на здравословно хранене. Маурицио Феррери бе и във Велико Търново, където пред клиентите на местни елитни заведения разкри качествата на различни видове италиански вина.

“Впечатлен съм, че българите имат желание да знаят тайните на напитките и храните, а не само да консумират. На българската трапеза напоследък виното измества твърдия алкохол”, казва Феррери.

Той е автор на кулинарни книги, а в момента пише поредната си творба “Здравето идва с яденето”. Нарича сам себе си “разказвач на вкусове”.

“В тази книга включвам съвети кои продукти са здравословни, как правилно да се комбинират и приготвят”, допълва италианският специалист.

Той дава пример как могат успешно да се заместят някои традиционни продукти с по-здравословни. Маурицио Феррери казва, че майонеза вместо с яйца, може да се приготви с кисело мляко и това е благоприятно срещу лош холестерол. Препоръчва да се консумира много домати, защото този зеленчук съдържа ликопен, който предпазва от рак. Бялото брашно пък може да бъде заменено с гриз. Прави крем “Бешамел” с кисело мляко.

“Разработил съм карта на зехтина. Тя включва съвети на кое ястие, какъв зехтин подхожда. Сам овкусявам и ароматизирам зехтина. Например на сьомга слагам зехтин с портокал, а когато приготвям ципура на пара, я заливам със зехтин с лимон”, разкрва част от кулинарните си тайни Маурицио Феррери.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете