На 24 април 2019 да почерпят

Елена Йончева: Моят свекър е управител на къщите, но преди да познавам това семейство, така че това е абсурдно

Китай демонстрира военноморска мощ Показа за пръв път най-новия си ескадрен миноносец

Вижте най-големите лафове на Емо Чолаков Дългогодишният водещ на БТВ напуска ефира на телевизията

Доналд Туск и Ангела Меркел разговаряха по телефона с Володимир Зеленски

Мехмет Акиф Алакурт ядоса турските жени

Бизнесът срещу саботажа на зимния туризъм Не можем да очакваме хората да се върнат след 4 часа чакане на лифта, категоричен е зам.-председателят на КРИБ проф. Николай Вълканов

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 24 април 2019

„Хемус” задминава Плевен след 3 години (обзор)

Сантра стана телевизионна водеща

Велико Търново домакинства националната дискусия „Общини БГ 2030“

Валентин Николов: В близко време ще бъдат прекратени договорите с американските централи в „Марица-изток“

Родител 1 и 2 в бланките за забавачка в София (обзор) Полетата бяха променени отново на “майка” и “баща”

Лютви Местан трябва да внесе гаранция от 10 000 лева до 25 април

ГЕРБ отстъпиха за адвокатските доноси

Италианец представя отбрани вина и здравословна храна у нас

Изкусен готвач и сомелиер от Италия представя в България изтънчени вина и учи на здравословно хранене. Маурицио Феррери бе и във Велико Търново, където пред клиентите на местни елитни заведения разкри качествата на различни видове италиански вина.

„Впечатлен съм, че българите имат желание да знаят тайните на напитките и храните, а не само да консумират. На българската трапеза напоследък виното измества твърдия алкохол“, казва Феррери.

Той е автор на кулинарни книги, а в момента пише поредната си творба „Здравето идва с яденето“. Нарича сам себе си „разказвач на вкусове“.

„В тази книга включвам съвети кои продукти са здравословни, как правилно да се комбинират и приготвят“, допълва италианският специалист.

Той дава пример как могат успешно да се заместят някои традиционни продукти с по-здравословни. Маурицио Феррери казва, че майонеза вместо с яйца, може да се приготви с кисело мляко и това е благоприятно срещу лош холестерол. Препоръчва да се консумира много домати, защото този зеленчук съдържа ликопен, който предпазва от рак. Бялото брашно пък може да бъде заменено с гриз. Прави крем „Бешамел“ с кисело мляко.

„Разработил съм карта на зехтина. Тя включва съвети на кое ястие, какъв зехтин подхожда. Сам овкусявам и ароматизирам зехтина. Например на сьомга слагам зехтин с портокал, а когато приготвям ципура на пара, я заливам със зехтин с лимон“, разкрва част от кулинарните си тайни Маурицио Феррери.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.