На 27 май 2018 да почерпят

Велик Бейл и комични вратарски грешки – “Реал” отново е футболният крал на Европа Кралският клуб спечели финала срещу "Ливърпул" с 3:1

Най-високият човек в историята

Съюзът на колекционерите в България: Сбогом, Маестро Светлин Русев!

Нападение срещу център на “Белите каски” в Сирия, петима спасители са убити

Швеция тества електрически път Участъкът от 2 км е първият по рода си в света

ОПЕК и Русия се договарят да увеличат добива на петрол

Израелски военен, ранен на Западния бряг, почина в болница

Вирусът Нипа – новата Ебола СЗО го постави в Топ 10 на най-опасните патогени

Шофьорът на камиона, в който бяха открити 191 кг хероин, остава в ареста

Съобщенията от институциите да са само на роден език, предлагат патриотите

30 годишен бургазлия се хвърли от 7 етаж

Акция „Бира за смет“ чисти плажа Срещу 100 кенчета кехлибарена течност доброволци събраха 2 тона боклук

Пиян съсипа картина в известна московска галерия

Рибарските семейства почерпени с чорба, малка мастика и сладолед

Италианец представя отбрани вина и здравословна храна у нас

Изкусен готвач и сомелиер от Италия представя в България изтънчени вина и учи на здравословно хранене. Маурицио Феррери бе и във Велико Търново, където пред клиентите на местни елитни заведения разкри качествата на различни видове италиански вина.

“Впечатлен съм, че българите имат желание да знаят тайните на напитките и храните, а не само да консумират. На българската трапеза напоследък виното измества твърдия алкохол”, казва Феррери.

Той е автор на кулинарни книги, а в момента пише поредната си творба “Здравето идва с яденето”. Нарича сам себе си “разказвач на вкусове”.

“В тази книга включвам съвети кои продукти са здравословни, как правилно да се комбинират и приготвят”, допълва италианският специалист.

Той дава пример как могат успешно да се заместят някои традиционни продукти с по-здравословни. Маурицио Феррери казва, че майонеза вместо с яйца, може да се приготви с кисело мляко и това е благоприятно срещу лош холестерол. Препоръчва да се консумира много домати, защото този зеленчук съдържа ликопен, който предпазва от рак. Бялото брашно пък може да бъде заменено с гриз. Прави крем “Бешамел” с кисело мляко.

“Разработил съм карта на зехтина. Тя включва съвети на кое ястие, какъв зехтин подхожда. Сам овкусявам и ароматизирам зехтина. Например на сьомга слагам зехтин с портокал, а когато приготвям ципура на пара, я заливам със зехтин с лимон”, разкрва част от кулинарните си тайни Маурицио Феррери.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.