Запорираха хотела на Кирил Рашков в Пловдив, обвиват го бурени

Бурени закриха хотела на Кирил Рашков в центъра на Пловдив. Само преди година той се радваше на небивал интерес. За няколко месеца тогава районът буквално бе превзет от работници, които ремонтираха сградата, пише БГНЕС.

Предназначението на хотела бе променено на жилищно и фамилията на самопровъзгласилия се за цар на ромите се канеше да живее в него. След оплакване на съседи, че работниците изсипват строителни боклуци в двора им, самият ромски "монарх" лично заплаши двама журналисти, дошли да отразят конфликта. Таксиметровите шофьори, които имат по наредба стоянка точно пред хотела, не можеха да припарят. Там бяха паркирани лъскавите коли и товарните автомобили, заети с ремонта.

Цялото това оживление в центъра на Пловдив рязко секна на 10 юли миналата година, когато точно пред хотела си Кирил Рашков бе арестуван. Обвинението беше за пренасяне нелегално на живак от Турция, впоследствие то се увеличи и с оглавяване на престъпна група и трафик на наркотици. Първоначално повдигнато от Окръжна прокуратура Пловдив, то беше насочено към Специализираната прокуратура, където настана неясно забавяне. Още от мястото на ареста Кирил Рашков бе закаран в болница заради оплаквания от болки в сърцето, впоследствие няколко пъти лежа в болници, но така или иначе бе зад решетките до 5 април тази година, когато бе освободен. Специализираният съд върна делото поради процесуални нарушения, които се изразяват в невъзможността му да се запознае с обвинителния акт поради влошено здравословно състояние. На всяко обжалване на мярката за задържане в съда в Пловдив идваше съпругата на Кирил Рашков- известна като царица Костадинка и обвиняваше властите, че искат да уморят мъжа й.

От април Кирил Рашков си е у дома в Пловдив, жив и здрав и по информация на запознати, обмисля ново обжалване. Хотелът му пустее, а на 22 юли тази година съдебен изпълнител влезе в него, придружен от полиция, за да опише имуществото. Кирил Рашков дължи 80 000 лв. местни данъци и такси на община Пловдив. Сумата е за периода 2004- 2007 година. Няколко пъти данъчните опитаха търгове, на които да си върнат поне част от сумата, но участието бе слабо. На търг е и позлатеният трон, обичаен декор за снимки на ромския цар.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони