Проверяват за вирус в лагер на русначета в Свети Влас

Вирус натръшкал деца от спортен лагер в курорта Свети Влас. Тази новина гръмна вчера по морето. Шефът на Регионалната здравна инспекция в Бургас д- р Георги Паздеров обясни, че има информация само за три украинчета с вирус, но не и за епидемия. "Сутринта ми докладваха само за тези случаи, веднага ще направим проверка, изпратени са хора", коментира Паздеров. Трите деца ги присвивал стомаха, в момента в лагера има двама педиатри.

Според информация на руски сайт 15 русначета били покосени от вирус, а едно - на системи и трябвало да се хоспитализира. Цитирана е и ръководителката на спортната секция Анастасия Дегтярьова, която предполагала, че вирусът е във водата, и настоява да се забрани къпането. След като се развил вирусът, тя й колежките престанали да използват наличната минерална вода и отказали да се хранят в стола. В момента храната за лагерниците се купува от близкия супермаркет.

"Ръководителката не е правила изявления, дори в момента пише опровержение", каза почетният консул на Русия в Бургас Тонко Фотев. - "Лагерът се казва "Мистрал", говорил съм с директора. Той ми каза, че няма епидемия, няма постъпили деца в болница", каза още Фотев.

Някаква притеснена майка от Москва е написала нещо от името на ръководителката. Знаете, майките се притесняват винаги, но се говори че нейното дете е даже дошло болно в лагера и е заразило останалите. Това са според нас ротавирусни инфекции, няма нищо сериозно, казаха хора от лагера.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони