Валежи и по-хладно в събота

Атмосферното налягане ще се повишава. През нощта все още в източната половина на страната ще има по-значителна облачност и на места ще превали и прегърми. До сутринта и там явленията ще стихнат. Утре ще преобладава слънчево време.

По-значителни увеличения на облачността ще има в Източна България, а след обяд и над планинските райони, където на места ще превали. Това съобщи за Фокус дежурният синоптик Анна Дякова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

По-интензивни ще са валежите в Рило-Родопската област. Вятърът ще се ориентира от североизток, ще бъде слаб, в източните райони до умерен. Дневните температури ще се понижат още малко и максималните ще са между 28° и 33°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни в южната част. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 29-30°, температурата на морската вода е 25-28°, вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност, на места ще превали и прегърми. По- интензивни и на повече места ще са валежите в Рило-Родопската област. Вятърът по билата ще е от запад-северозапад, в по-ниските части – от изток, слаб. Температурите ще се понижат още и максималната на височина 1200 метра ще е около 23°, а на 2000 метра – около 17°.

В неделя ще бъде слънчево, след обяд над планинските райони ще се развие купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 28° и 33°. През първите дни от следващата седмица времето ще бъде слънчево, в следобедните часове над планините ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Температурите бавно ще се повишават и преобладаващите максимални ще бъдат между 31° и 36°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето