„Левски“ с 8 юноши в Разград

„Левски“ разчита на 8 свои юноши за дербито с „Лудогорец“ в Разград днес. Точно половината в състава от 16 играчи са „сини“ чеда, като всички са на възраст от 17 до 20 години. При отсъствието на петима наказани, контузени или некартотекирани треньорът Стойчо Стоев дори не успя да събере нормалната група за мач от 18 човека. В добавка - Аймен Белаид, Мигел Бедоя и Георги Костадинов по различни причини не са готови за титуляри, но ще стиснат зъби и ще бъдат сред 11-те. Тунизиецът вероятно ще е ляв защитник вместо централен, тъй като младокът Мики Орачев не е готов да замести наказания капитан Веселин Минев. Щабът е доволен от едва 19-годишния Деян Иванов, който отново ще е в сърцето на отбраната.
В „Левски“ няма предвидени премии за мача. Бонуси ще се вземат според мястото в класирането и точките след деветия кръг, когато отмине първата четвърт от шампионата.
Вчера сутринта „сините“ отпътуваха за Шумен, където за снощи се предвиждаше тренировка.
„Успехът във Варна (3:2 над „Черно море“ във втория кръг) ни вдъхна самочувствие - заяви треньорът на „зелените“ Бруно Рибейро. - Имахме необходимост от победа след неуспешните мачове срещу „Милсами“. Знам, че мачът с „Левски“ ще е тежък. Това е добър отбор, който има традиции в българския футбол.“
Португалецът не се притеснява, че Стойчо Стоев е работил в „Лудогорец“ и познава добре обстановката: „Това не е проблем. Все пак отборът сега е различен. Дойдоха доста нови футболисти. Други си тръгнаха. Аз също имам представа какъв отбор е „Левски“. Сега сме много по-добре и във физическо отношение, и в тактическо. Липсата на време ни попречи да направим добра подготовка, но сега компенсираме. Отборът ще става все по-добър и по-добър.“
Бразилците Джонатан Кафу и Натанаел няма да играят срещу „Левски“. През седмицата двамата подписаха в Разград срещу трансферни суми за общо 3,54 млн. евро. „Трябва им време за адаптация“, обясни Рибейро. Проблем с картотеките на новите звезди няма.

„Виваком“ на „Герена“ за година
„Виваком“ обяви спонсорския договор с „Левски“, което се очаква от юни. Срокът е само за една календарна година. Говори се за принципно споразумение за 3 сезона, но подробности ще бъдат обявени през следващата седмица.
Схемата напомня „синият брак“ с ВТБ през 2012-а и 2013-а. Тогава имаше принципна договорка за 3 г., като контрактите се подписват за 12 месеца. Раздялата дойде след 2 г. А ВТБ е акционер във „Виваком“.
„Левски“ днес ще излезе с новия спонсор на фланелките - срещу „Лудогорец“ в Разград.
Още преди месец тръгнаха твърдения, че компанията ще дава 5,5 млн. лв. годишно на клуба, но числото не е потвърдено официално. Възможни са промени, предвижда се влизане и на друг спонсор. Случайно или не, но в съобщението за договора не се споменава за „генерален“ спонсор, а за „официален“.
„„Виваком“ ни става партньор в изпълнение на амбициозната програма да преследваме върха“, заяви „синият“ изпълнителен директор Константин Баждеков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ