Развийте интуицията си

Какво би станало, ако знаехте отговорите на всички важни въпроси, с които се сблъсквате? Какво би станало, ако можете да се доверите напълно на вътрешния си глас и той винаги ви показва правилния път? Представете си какво спокойствие и хармония ви очакват, ако развиете интуицията си и знаете, че можете да разчитате на нея по всяко време.

Случвало ли ви се е досега да изпитвате някои от следните чувства:

- Нещо ви подсказва, че трябва/не трябва да направите някаква стъпка;

- Усещате, че днес не е денят за...;

- Знаете, без да можете да си обясните откъде, че трябва да предприемете определено действие.

Този вътрешен глас, това усещане всъщност е шестото ви чувство, което се опитва да ви води. Интуицията е вътрешно знание, компас, който ви подсказва правилната посока. Когато търсим отговорите вън от себе си, пропиляваме енергията, с която разполагаме. С времето това ще понижи самоувереността ни и ще потисне нашата самостоятелност.

Развитието на интуицията помага на човек да си изгради по-висока самооценка, да поеме контрола над живота си и да използва собствените си сили за преследване на щастието. Psychics Universe предлага пет стъпки, с които да развиете интуицията си, те ще ви помогнат да намерите отговорите в себе си.

1. Поставете си за цел да осъзнаете вътрешния си глас. Кажете си, че сте интуитивни и че отсега нататък възнамерявате да го слушате. Всъщност той ви подсказва пътя през цялото време, но може би не го осъзнавате. Станете по-наблюдателни и сигналите му ще станат по-ясни за вас.

2. Създайте си навика да прочиствате съзнанието си. Можете да се молите, да медитирате или просто да стоите в тишината без шумове, които да ви разсейват. Ще останете изненадани колко добре ще се почувствате, когато влезете в контакт с вътрешния си свят. Релаксирайте, отърсете се от стреса и напрежението и посветете това време само и единствено на себе си.

3. Синхронизирайте двете полукълба на мозъка си. Когато накарате двете хемисфери да работят заедно, ще подобрите цялото функциониране на мозъка. Единият от начините да го постигнете е като започнете да извършвате дейности с ръката, която не е водеща. Например, ако сте левичар, започнете да пишете, да си миете зъбите или да решите косата си с дясната ръка.

4. Развийте петте си сетива. Интуицията е шесто чувство, но ако останалите ви пет нива спят, не можете да разчитате да събудите своето шесто чувство. Използвайте и въображението си, развивайте го.

5. Водете си дневник. Не се притеснявайте да водите диалог със себе си. Задавайте си въпроси и след това като страничен наблюдател пишете отговорите. Не ги съдете. Пишете това, което ви дойде наум. Оглеждайте се за знаците, които получавате. Записвайте ги. След това си дайте време, върнете се към тях, прочетете ги и се опитайте да ги разтълкувате.

ТАКА ГО ПРАВЯТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ

Как от теорията

да минете към практиката

Джесика Лий открива способностите си, след като се подлага на хипноза през 2000 г. Оттогава насам се занимава с изследване на паранормалното и дори води курсове за желаещите да развият способностите си. Джесика споделя в личния си блог няколко полезни упражнения. “Малко практика и търпение и ще се изненадате от постигнатите резултати. Можете да получавате информация, като се научите да разчитате усещанията си”, пише тя. Според нея е възможно да извличате информация и от предмети, като тълкувате енергията, която излъчват.

Предметите говорят

Накарайте някой да ви донесе няколко предмета, с които да се упражнявате. По-добре е в началото да са по-малки, за да се побират в дланта. Бижута или ключове са добро начало, защото металът събира енергия. Бижу, което е носено продължително време, като халка, ще е заредено с повече енергия, отколкото предмет, използван по-рядко. Дреха, която е носена и след това не е изпрана, също ще носи енергията на притежателя си. Но по-добре започнете с малък метален предмет.

Разположете се удобно, поемете си дълбоко въздух. Потрийте дланите си една в друга, за да усетите движението на енергията. Вземете предмета в ръце и затворете очи. Отпуснете се и започнете да осъзнавате начина, по който се чувствате. Усещате ли нещо? Или виждате и чувате нещо? Ако не се получи в началото, не се тревожете. Няма правилно и грешно. Можете да си помогнете, като си задавате следните въпроси: Кой е притежателят на предмета - мъж или жена? Бил ли е щастлив или тъжен? Имал ли е деца? Какво е работил?

Запишете това, което усетите, дори да ви се струва глупаво. Не пропускайте нищо. Целта на упражнението е да започнете да долавяте енергията. Попитайте човека, който ви е донесъл предмета, дали сте близо до истината. Можете да използвате стари семейни снимки или вещи. Вариант е да посетите антикварен магазини и да се опитате да усетите енергията на предметите, изложени там.

Поиграйте си на криеница

Изберете предмет, за който знаете, че е зареден с енергия - ключове или някоя дреха, която носите често. Излезте и помолете някой да го скрие. Когато се върнете, опитайте да се свържете с предмета и да усетите къде е разположен. Представете си, че се свързвате с него и усещате вибрациите, които излъчва.

Вижте

Джесика разказва, че когато започва да се занимава с ясновидство, й се налага да поработи върху визуализацията. Предложените техники могат да ви изглеждат доста прости, но с времето вършат чудеса.

Помолете приятел да ви донесе пет различни предмета. По-добре ще бъде, ако преди това не сте ги виждали. Помолете го да ги подреди на масата. Когато всичко е готово, си дайте 10 секунди, за да ги разгледате, преди да затворите очи. Представете си всеки един от предметите. Визуализирайте ги в ума си. Това е ключът към това упражнение. Опитайте се да ги опишете с колкото се може повече подробности - форма, големина, цвят. Когато установите, че се справяте добре, увеличете броя на предметите или намалете секундите за наблюдение.

Чуйте

“Искате да видите бъдещето? Лесно е: Започнете да слушате”, съветва Джесика. “Забързани във всекидневието си и потънали в мисли за множество проблеми, които трябва да решим, често губим фокус. Вместо да изключвате всичко, приемете го”, обяснява тя. Докато чакате в колата, хванати в някое задръстване, или стоите на спирката, а автобусът не идва, опитайте да чуете всички звуци около себе си. Някой говори? Наблизо кола спира рязко? Затръшва се врата? Малко практика и ще се изненадате колко добър е станал слухът ви.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл