Съдията, който не дава дузпа

На 17 март 2018 да почерпят

Луиза Григорова дава любовни съвети на тийнейджърки 16 известни българки споделят за първия секс и други истории

Лара Крофт раздава секси ритници Елизабет Шу се завръща в главната женска роля

Легионерът от Орешник излезе от ареста срещу 5000 лева гаранция

Доналд Туск: ЕС ще изпрати ясно послание за отравянето на Сергей Скрипал

Макрон: Русия стои зад покушението срещу Скрипал

Ремонтират централен водопровод в Бургас

Саудитска Арабия и хутите водят тайни преговори за спиране на войната

Маколи Кълкин излиза на ринга срещу Александър Русев Мистър "Сам в къщи" единствен прие предизвикателството на кечиста

Александър Сабанов, ВМРО: Търканията в Обединени патриоти са само между лидерите

Руският посланик в Лондон е получил дипломатическа нота за състоянието на Сергей и Юлия Скрипал

Русия отрече да извършва бойни полети над Източна Гута

Покривът на Регионалния исторически музей в Плевен протече след ремонта

Пламна покривът на необитаема сграда в центъра на София

Петкова: Големите предприятия реално ще плащат 19 лева ток годишно

Разработихме наредба и съгласно параметрите й след нейното нотифициране големите енергоемки предприятия, които са голяма част от индустрията, и изразходват ел. енергия над 30 гигават часа годишно ще ползват намаление в размер на 85%. Реално ще плащат 19 лв. годишно. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред bTV.

Министър Петкова уточни, че от това намаление ще се възползва голяма част от индустрията, която членува в КРИБ и АИКБ. Петкова заяви, че министерствата на икономиката, финансите и енергетиката са имали ангажимент, който са изпълнили, а именно да създадат тази наредба, която да осигури намаляването на тежестта върху индустрията във връзка с разходите от енергията от възобновяемите енергийни източници. Министърът посочи, че намалението на цената на тока за битовия потребител е 0,11%.

„Това е информацията, която чухме от брифинга на председателя на КЕВР Иван Иванов. Очакваното увеличение беше близо 2%”, посочи Петкова. Тя уточни, че КЕВР самостоятелно определя цената на тока и зад комисията стои българският парламент. „Нейните комисари са доказани експерти и зад тях застанаха всички политически партии. Нямаме основание да се съмняваме в компетентността и обективността на решението на КЕВР”, заяви Петкова.

Министър Пекова припомни, че до сега добавката „задължение към обществото” се е плащала от битовите потребители в размер на 53 лева, а индустрията е заплащала 18,93 лева. „С настоящото си решение КЕВР постави на равни условия, както битовите потребители, така и индустрията”, заяви министърът на енергетиката. По думите й добавката „задължение към обществото” ще бъде 38 лева, вместо 40 лева, както е било първоначално заявено.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.