Султанатът на Оман се отказа от исковете си срещу България заради КТБ

Проф. Пламен Киров: Лозан Панов ще бъде удовлетворен, само ако той посочи главния прокурор

Според разследването на Робърт Мълър няма координация между кампанията на Тръмп и Русия

Инвеститорите доволни от ниските данъци и заплати България става 12-та в света по производство на коли, ако “Фолксваген” направи завод

Сани Жекова слиза от сноуборда

Туба Бююкюстюн не се отказва от актьорството Този сезон обаче няма да се снима в сериали

Куриери докладват на НАП онлайн търговците

Министър Вълчев: Увеличаваме заплатите на педагогическия персонал, за да мотивираме най-добрите ученици да станат учители

„Трейс Груп Холд” АД за пътя край Своге: Проектът е изпълнен качествено и в срок

Заплаха за ремонта на стадион „Българска армия” ВМРО: Съоръжението може да сподели съдбата на лифтовете на Витоша

„Партията за Брекзит” води за евровота

Председателят на КЕВР Иван Иванов: Увеличението на тока ще бъде с 3,6% от юли И трите ЕРП-та поискаха по-високи цени

Бургас отново има зоопарк с лемури и камили Любимецът на децата от миналото - Пешо маймуната, е препариран

Кола пламна на Четвърти километър в София Пожарът стана в час пик, което причини огромно задръстване

С 200 хил. се увеличават хоспитализациите годишно 3% от парите за здраве са за превенция, 80% - за лечение

Петкова: Големите предприятия реално ще плащат 19 лева ток годишно

Разработихме наредба и съгласно параметрите й след нейното нотифициране големите енергоемки предприятия, които са голяма част от индустрията, и изразходват ел. енергия над 30 гигават часа годишно ще ползват намаление в размер на 85%. Реално ще плащат 19 лв. годишно. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред bTV.

Министър Петкова уточни, че от това намаление ще се възползва голяма част от индустрията, която членува в КРИБ и АИКБ. Петкова заяви, че министерствата на икономиката, финансите и енергетиката са имали ангажимент, който са изпълнили, а именно да създадат тази наредба, която да осигури намаляването на тежестта върху индустрията във връзка с разходите от енергията от възобновяемите енергийни източници. Министърът посочи, че намалението на цената на тока за битовия потребител е 0,11%.

„Това е информацията, която чухме от брифинга на председателя на КЕВР Иван Иванов. Очакваното увеличение беше близо 2%”, посочи Петкова. Тя уточни, че КЕВР самостоятелно определя цената на тока и зад комисията стои българският парламент. „Нейните комисари са доказани експерти и зад тях застанаха всички политически партии. Нямаме основание да се съмняваме в компетентността и обективността на решението на КЕВР”, заяви Петкова.

Министър Пекова припомни, че до сега добавката „задължение към обществото” се е плащала от битовите потребители в размер на 53 лева, а индустрията е заплащала 18,93 лева. „С настоящото си решение КЕВР постави на равни условия, както битовите потребители, така и индустрията”, заяви министърът на енергетиката. По думите й добавката „задължение към обществото” ще бъде 38 лева, вместо 40 лева, както е било първоначално заявено.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.