КТБ си търси 16 млн. евро

Синдиците на КТБ са образували заповедно производство срещу компания, която дължи на фалиралата банка 16 млн. евро. Това става ясно от седмичния отчет на синдиците, публикуван на сайта на Фонда за гарантиране на влоговете в банките.
Процедурата по заповедно производство позволява на гражданите и бизнеса по-бързо да си събират вземанията, защото не се води традиционният исков процес. Обикновено тя се прилага, когато длъжникът не оспорва, че дължи съответната сума.

Името на задлъжнялата компания не се споменава в отчета, защото е обект на търговска и банкова тайна. Отделно от това в него пише, че друга компания е осъдена да плати 6,35 млн. евро на КТБ. Дори вече е изваден изпълнителен лист за събиране на задълженията. Името отново не се съобщава.

Синдиците продължават и с работата си по оспорването в съда на прихващания, които могат да увредят имуществото на банката. Например през миналата седмица са били атакувани 7 прихващания, извършени от една компания, на обща стойност 3,11 млн. лв.
През миналата седмица за погасяване на кредити в КТБ са били преведени малко над 96 хил. лв. Предходната седмица тази сума възлизаше на над 203 хил. лв.

Продължава и работата на международната разследваща компания „Аликс Партнерс“. Миналата седмица тя е проверявала главно вътрешнобанковите и междубанковите преводи в КТБ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес