Постоянен арест за десет извършители на тежки умишлени престъпления в Търновско

Обирджия заплашва в магазин: “Парите, или ще ви заколя” Заподозреният е заловен, плячката му е само 270 лв.

Рецидивист с 12 присъди ограби ученик

Показват инкриминираните през соца издания на Райко Алексиев

Задържани са трима за грабежи в Пазарджик и Пловдив

Немската окупация на Франция пристига в българския ефир

Генномодифицираната царевица е полезна

Тежка катастрофа с пострадали на пътя Велико Търново – Русе Затруднено е движението при село Самоводене

Започна сезонът на санирането (СНИМКИ)

Комшия облече нощницата на съседа и легна в леглото му

Освободиха майката на близнаците, баба им поискала да ги гледа

Деветнайсет деца пострадаха при катастрофа с училищен автобус в Германия

Бойко Борисов: Предоставихме на Саудитска Арабия предложения за инвестиционни проекти (СНИМКИ) Премиерът се срещна с министъра на външните работи на Кралството Адел Бин Ахмед Ал-Джубейр

Заработи първият паркинг автомат във Велико Търново Стоманените устройства черпят енергия от светлината и са на пет езика

Осъдиха църковен настоятел, присвоил близо 1000 лв. Парите били от рента на църковни земи

Борисов: С Радан Кънев имаме приятелски, човешки и колегиални отношения

С Радан Кънев имаме приятелски, човешки и колегиални отношения. Това каза премиерът Бойко Борисов минути преди да тръгне трафикът по ЛОТ 4 на АМ „Струма, предаде Фокус.

„Всъщност големият шум, който се вдигна – аз не бях чел какво е написал той. Той е написал в общи линии верни работи, но го е казал по един малко по-интелигентен начин. Аз многократно съм казвал, че партиите трябва да бъдат по-смирени в управлението, защото ние сме различни, направихме много компромиси, за да го има това днес. Дължим го и на Радан Кънев и на Валери Симеонов и на АБВ и разбира се и на колегите от ГЕРБ”, заяви премиерът Бойко Борисов.

“Така че дали е пенсионна реформа, дали е здравна, дали е съдебна, дали е инфраструктура или екология се дължи на всички, всички имат заслуга”, уточни премиерът.

„Вярно е, че последните дни имаше повече напрежение, до късно работиха в парламента, изнервени са – едни стоят повече, други по-малко. Аз с нищо не съм ги засегнал, какво съм казал – да стоят на столовете си. Това им е работата да стоят в парламента, така че всеки, който не е в парламента един вид не е на работа, никого не съм засегнал с това”, уточни премиерът.

„В същото време, аз мисля, че управлението е стабилно, няма проблем между нас. На всички им е ясно, че да отидем сега на предсрочни избори – пак със служебни правителства, отново да спират фондове, отново да спрат инфраструктура. Това щях да съм го пуснал още миналата година да го ползват българите. Толкова много неща се забавиха и толкова много не се решиха. Така че призовавам ги, даже и с колегите от ГЕРБ ще говоря, които са по-шумни да бъдат по-спокойни, призовавам и другите така да правят”, допълни премиерът.

„С министър Москов работихме днес заедно прекрасно – пълна подкрепа. Може да го попитате, не 100, 1000 % има подкрепа от мен и от министрите. Така че не виждам нещо, което да е тревожно. Толкова хора са там, всеки си има мнение, казва си го, на ГЕРБ също им дотежава някой път, защото цялата тежест се носи от ГЕРБ. Чуваме от време наврем да се правят на по-важни някои и всичко е според мен спокойно. Ние не издигнахме кандидат от ГЕРБ, не че сме се договаряли за омбудсман, просто моето разбиране е че управляващите не трябва да имат омбудсман – трябва да е от опозицията или такъв човек, който да е коректив на управлението. Нито съм им се месил, казах по съвест да си гласуват, така че и болшинството са гласували срещу госпожа Манолова, но това е и ролята на парламента”, подчерта премиерът Борисов.

“С Радан Кънев, Божидар Лукарски, с Москов и Кунева сме в ежедневен диалог, работим по много проблеми и няма такива между нас”, каза още Борисов.

„Така че малко по-спокойно трябва да се отнасят всички. Няма проблем между нас – напротив. С Радан Кънев имаме много голямо доверие помежду си”, заяви премиерът Бойко Борисов.

„Вие си спомняте, само преди 4-5 дена, когато конституционните промени вървяха, аз им казах, че включително и на поражение ще отида с тях, няма да създам проблем”, каза още премиерът Бойко Борисов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете