Въоръжени атакуваха Министерството на информацията в Кабул

13 души са задържани преди дербито между „Левски“ и „ЦСКА“

Оставиха в ареста 21-годишния мъж, обвинен в убийството на майка си

​В Словения заловиха 275 кг наркотици, задържани са 9 души

Сайтът на парламента се срина

Берен Саат се скара със свекърва си

Една Деси пролет прави Деси Ламбина изпразни сметките си за благотворителния проект „Магис”

Задържаха трима души за пушене на марихуана пред НС

Адел се раздели със съпруга си

Алла Пугачова бяга от болница, заради Емил Руската Примадона стана на 70

Косово върна в страната над 100 джихадисти и техни семейства от Сирия

Елизабет Шу в комиксова екстраваганца „The Boys” се насочва към тийн аудиторията

Евродепутатът Ева Майдел: Имаме най-добрите икономически показатели в новата история на България

Билков цяр „Разгонен козел” носи потентност Фармацевтка забърква 135 фиторецепти, има дори за рак

Четирима пострадаха при верижна катастрофа край Търново Помляни са 6 коли на пътя Велико Търново – София край с. Ново село

Гръцко издание: Българският клон на „Пиреос“ води преговори за вливане в ОББ

Гръцката банка „Пиреос” преговаря с Националната банка на Гърция да обединят дейността си в България, като българската „Пиреос” се влее в Обединена Българска Банка, собственост на Националната Банка на Гърция, съобщава икономическото издание euro2day.gr.

Ако се стигне до съгласие, българският пазар ще първият в Югоизточна Европа, където гръцките банки ще завършат преструктурирането си. Преди десетина дни „Алфа банк” продаде клоновете си в България за едно евро на Пощенска банка, собственост на гръцката Eurobank.

Така на територията на България ще останат да оперират две гръцки банки – Eurobank и Националната банка на Гърция, които ще имат по-голям пазарен дял и по-голяма възможност за разрастване.

Експерти смятат, че двете дъщерни банки в България са стабилни и нямат нужда от допълнителна рекапитализация, нито пък ликвидността им зависи от банките-майки в Гърция. Дали обаче ОББ и Пощенска банка ще останат и занапред под гръцки контрол не може да се прецени в момента, това ще зависи от процедурите за рекапитализация на банките-майки.

В Румъния засега не се очакват подобни сливания, защото румънската икономика е в ръст и перспективите пред банките са положителни. В Кипър Eurobank и Alpha Bank възнамеряват да поддържат операциите си, докато банка „Пиреос” е в преговори с Гръцката банка в Кипър да й продаде дъщерните си клонове.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.