Уникалният Музей на Луната идва в Европа (ВИДЕО)

Италия прие закон за по-лесно депортиране на мигранти

Реален или виртуален музей – решават в МУ–Пловдив в Нощта на учените

Отбелязвят нощта на прилепите в Търново Сред организатори са Пещерен клуб „Дервент” и Ученически спелеоклуб „Проф Рафаил Попов“

Борисов поздрави Тръмп на форума в Ню Йорк (СНИМКИ)

Разширяват социалните услуги в Габрово по проект за близо 300 000 лева Създава се „синя стая” и сензорна градина

Бербатов се обяви срещу агресията: Проблемите на пътя решавайте с усмивка

Прекършен от вятъра клон падна върху автомобил в София (СНИМКИ)

„Металика“ обявиха датите за турнето си в Европа

Руският посланик на възпоминателна церемония в село Душанци

САЩ не успели да запълнят свободните места в армията през 2018 г.

Бурният вятър събори дървета и отнесе покриви в Северозападна България Най-тежко е положението в Монтанско

Младежка геосфера отвори врати в Шумен

Пишат любовни послания на голямо пано в центъра на Варна

Започна срещата в Ню Йорк за справяне с наркотиците, Бойко Борисов е съдомакин (НА ЖИВО) Форумът е организиран от президента на САЩ Доналд Тръмп

Фейсбук показа дрона си, който ще доставя интернет от небето (видео)

От Фейсбук заявиха, че ще започнат тестовите полети по-късно през годината на своя захранван от слънцето дрон, чийто размах на крилата е равен на този на Боинг 737. Това ще е следващата стъпка на компанията в рамките на кампанията й да предоставя интернет до отдалечени части на света.

Инженерите от социалната мрежа казват, че размахът на крилата на дрона е почти 43 метра, но теглото му е само 453 килограма. Машината ще използва лазери, за да изпраща интернет до станции на земята.

„Радвам се да обявя, че ние приключихме конструирането на първия ни летателен апарат, Акуила, в рамките на инициативата ни Internet.org”, каза Марк Зукърбърг. Акуила е захранван от слънцето безпилотен самолет, който излъчва интернет сигнали от небето. „Също постигнахме напредък в технологията за лазерни комуникации. Успешно изпитахме новия лазер, който може да изпраща данни с размер от 10 гигабита в секунда. Това е 10 пъти по-бързо от всяка друга система. Мога а се свържа с точка с размера на монета на повече от 10 мили разстояние”, разкри още шефът на най-голямата социална мрежа в света.

Проектът е част от по-голяма инициатива на Фейсбук, в която се предвижда и употребата на сателити и други високи технологии за доставянето на интернет връзка до стотици милиони хора, живеещи в региони, които са твърде отдалечени от за доставката на конвенционални услуги.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.