Буря прекрати спектакъла на операта „Борис Годунов” на Царевец

Гръмотевична буря се разрази над Велико Търново в петък вечерта и прекрати спектакъла на операта „Борис Годунов” на хълма Царевец. Халата се разрази само 40 минути след началото на представлението. Над старата столица се изви силен вятър, имаше мълнии и обилен дъжд. Мощният циклон вилня около 22 часа на 31 юли, а стотици зрители бяха принудени да напуснат крепостта и не успяха да догледат операта.Пороят продължи повече от час.

Опустошителна хала бушувала и в свищовското село Драгомирово. Областният управител на Велико Търново проф. Пенчо Пенчев посети пострадалото селище, където са нанесени сериозни поражения. Бурният вятър придружен с градушка е съборил голяма част от дърветата в селото и е поразил посевите. Нанесени са щети на шест къщи, върху които са паднали огромни дървета. Счупени са стъклата на много от сградите. Пострадали хора за щастие няма, но нито една от къщите не е била застрахована.

„Силният вятър е съборил и част от покрива на гарата в Драгомирово. Тя е била ремонтирана скоро и е била застрахована”, обясни проф. Пенчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони