Утре на места ще има краткотрайни валежи, температурите до 33°

През нощта ще преобладава ясно време. Утре ще е слънчево, със слаб, в източните райони – до умерен североизточен вятър. В следобедните часове над планините на Западна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места краткотрайно ще превали. Максимални температури между 28° и 33°, в София 30°. Това съобщи Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН), цитиран от Фокус.

Над Черноморието ще е слънчево със слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 29-30°, температурата на морската вода е 26-28°, вълнението на морето ще е около 3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. След обяд над масивите в Западна България ще се появи купеста облачност, но само на отделни места е възможно да превали краткотрайно. Ще духа слаб, по билата – до умерен, североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23°, а на 2000 метра – около 17°.

През първите дни от новата седмица времето ще бъде слънчево, в следобедните часове над планинските райони ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен от североизток. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 31° и 36°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето