Учени разкриха защо птиците нямат зъби

Еманюел Макрон ще е на двудневно посещение в Русия, за да намери допирни точки с Путин по въпроси за иранската ядрена програма

Честват 60-годишнината на стадион “Ивайло” в Търново Юбилеят ще бъде отбелязан с изложба, лека атлетика и футбол

Прокуратурата възложи на министъра на туризма проверка за спазване на закона по плажовете

ГЕРБ за 24 май: Това е денят, в който отново ще напомним, че образованието е приоритет на нашата управленска програма

Един от пострадалите при катастрофата на “Тракия”: Имаше хора в безпомощно състояние

Вижте какво реши Министерският съвет на 23 май 2018

Заловиха моторист пиян като дърво, без книжка и регистрация

Сашо Кадиев сцепил панталон на сцената

Хари качи принцесата на 295 електрически коня Кабриото струва 473 хил. евро

Спасиха сойки, паднали от гнездо във Вършец

Вносители на стари автомобили: Къде отиват парите от екотакси?

Теменужка Петкова: Очакваме парламентът да се произнесе за АЕЦ „Белене“ Французи и китайки имат интерес към проекта, каза енергийният министър

Бойко Борисов за “Белене”: Ако не вземем мерки, милиарди ще отидат за скрап

Скандал за ред пред пощенска каса завърши в съда Магистратите глобиха по 100 лева двама мъже

Преговарящите по новия заем на Гърция искат големи данъчни увеличения

Преговарящите от Европейския съюз и Международния валутен фонд започнаха в петък с интензивен кръг преговори с гръцките власти. Стремежът е да договорят детайлите на третия пакет международна финансова помощ за тази страна на стойност 86 милиарда евро. Ръководителите на мисията на кредиторите искат от гръцкото правителство много промени в данъчната политика.

Тази тема е била засегната на продължаващата от сутринта среща на гръцкия финансов министър Евклидис Цакалотос и министъра на икономиката Георгиос Статакис с ръководителите на мисиите на ЕК, ЕЦБ, Европейския стабилизационен механизъм и МВФ, пише “Български новини”.

Кредиторите предлагат да бъде въведена единна данъчна ставка от 6 процента за доходите над 50 хиляди евро. Това предложение ще увеличи данъчната тежест на хората със средни и високи доходи, но ще облекчи бремето за най-богатите гърци.

Специалният данък бе гласуван от гръцкия парламент, а ставката по него за доходи до 12 хиляди евро е нулева, до 20 хиляди евро е 0,7 на сто, до 30 хиляди – 1,4 на сто, до 50 хиляди – 2 на сто, до 100 хиляди – 4 на сто и над 500 хиляди евро – 8 на сто. Кредиторите настояват също за премахване на данъчните облекчения за фермери и субсидиите за купуване на гориво от тях, увеличаване от 55 процента на 75 процента на авансово внасяния данък оборот за малките предприятия и различните специалисти, отварянето на така наречените затворени професии, за които е необходим специален лиценз, и премахване на спънките за лицензиране на предприятия, а също отмяна на данъци, които получават в своята каса местните власти и застрахователните фондове. Отделна тема е провеждането на стрес-тестове за гръцките банки, страдащи от голям обем лоши кредити и действащите вече повече от месец мерки за контрол на движението на капитали.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.