„Ал Итихад“ представи Стойчо като звезда

„Ал Итихад“ представи Стойчо Младенов като звезда на стадион „Александрия“. Много фенове дойдоха пред залата за пресконфереции, в която имаше около 50 местни журналисти. Шефовете на клуба от курортния град Александрия изтъкнаха най-големите успехи на Младенов - от головете срещу „Ливърпул“ като футболист през титлите с ЦСКА и избора му за най-добър треньор на Египет през 2010 година, когато водеше ЕНППИ. В официалната страница на клуба бе публикувана снимка на стисналия юмруци Младенов след една от победите над „Левски“.
„Много се радвам, че отново ще работя като треньор в Египет - каза пред медиите Младенов. - През последните четири години имах доста оферти от египетски отбори, но бях принуден да ги откажа. Работих за отбора на моето сърце ЦСКА. Нямах право да напусна, защото моментът бе изключително труден. Но сега за мен ще е чест да водя славен тим като „Ал Итихад“. Знам за проблемите, които има. Ръководството беше изключително в разговорите и веднага започваме работа.“
След края на пресконференцията Младенов направи много снимки с фенове, които дойдоха да видят новия треньор. „Ал Итихад“ е на трето място по привърженици след грандовете „Ал Ахли“ и „Земалек“. Феновете са много разочаровани от последния сезон, в който отборът им завърши на 14-о място, едва се спаси от изпадане и бе освободен треньорът Хосам Хасан.
Младенов подписа договор за две години. В неговия щаб ще влизат Анатоли Нанков и синът му Стойчо Младенов-младши, които му помагаха и в престоя в ЦСКА. Дебютът ще е на 17 август в мач за купата, а първенството стартира в средата на септември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят