Колоните от автомобили, които чакат да преминат през Дунав мост, се увеличават

Колоните от автомобили, които чакат да преминат през Дунав мост, се увеличават. Те са започнали да се образуват преди няколко часа и, ако проблемът не бъде решен скоро, със сигурност ще продължат да се увеличават. Това казаха за Фокус от пресцентъра на ОД на МВР-Русе. От там уточняват, че проблемът е сериозен и се получил, заради полагане на асфалт от румънска страна.

Министерството на транспорта, кметът и областният управител на Русе са уведомени за ситуацията. От пресцентъра на ОД на МВР-Русе уточниха, че преминаването по Дунав мост всеки ден става регулирано и се образуват колони от двете страни. „Всеки ден получаваме сигнали за този проблем.

Той ще бъде решен едва през късната есен, защото тогава се очаква да приключи ремонтът от румънска страна и да бъде спрян този светофар, който в момента пропуска само за малко в едната посока”, уточни говорителят на ОД на МВР-Русе. „Подсилваме с допълнителни екипи и патрули, за да се предотврати ескалиране на напрежението. Това е единственото, което можем да направим за момента и няма как по друг начини да решим проблема. Трябва да имаме търпение и да изчакаме хората да си приключат ремонта”, добави още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони