Мизия, година след потопа: Фургоните са като крематориуми, още няма вода за пиене

Година след потопа в Мизия хората продължават да сънуват кошмари как водата ги залива. Мъжете и жените все още живеят в руините на домовете си, и ако успеят да продадат няколко декара ниви, влагат парите за ремонт на домовете си, разказва Нова телевизия в репортаж от градчето. Те обаче са излъгани и огорчени. Загубили са вярата си в доброто, изгубили са и чувството си за сигурност.

"Как се живее у фургоните?! Там е като в крематориум - 40 градуса е. Елате да пробвате, ако не вярвате", казва дядо Петко пред камерите. Неговите съграждани добавят,че в града в момента няма вода - ако изобщо се появи, тя църцори на капки от чешмите и категорично не става за пиене.

Жителите на Мизия продъжават да не вярват и в още едно нещо- това, че причина за потопа са само силните дъждове. Те са направили собствено разследване и са категорични, че язовири са виновни за нещастието им.

Час от населението се е изнесло при роднини, докато ремонтира къщите си- в момента влагата и ужасната миризма все още господстват в постройките.

Репортажът завърши с емоционалния призив на възрастен човек от града към родните политици:"Господа депутати, не стойте само там по банките. Елате тука, да видите как се мъчи обикновения човек".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини