Задържаха 35-годишен мъж, изнасилил 4-годишно дете

Полицаите в Сливен събират средства за лечението на Гергана Зашева

Кампанията “Книги за смет” се провежда днес в пет града

Атентат в център за регистрация на гласоподаватели в Кабул

Словашкият посланик: Една страна не може сама да се справи с международната мафия

Смъртна присъда за изнасилване на деца въвеждат в Индия

Над 300 известни личности подписаха манифест срещу новия антисемитизъм във Франция

Джулиана с нов нос и чужд мъж на парти Вдига наздравици с Христо Сираков

Иран възобновява ядрената си програма, ако САЩ върнат санкциите

Канада и Япония подписаха споразумение за военно сътрудничество

В Парагвай гласуват за президент, парламент и губернатори

Турският президент призова за мир с Гърция

Стефан Димитров: Ден след песента ми за земетръс на Лили Иванова трус удари Вранча

Отбелязваме Деня на Земята

Актьорът Върн Тройър почина на 49 години

Ще бъде създадено специализирано звено с прокурори, специалисти и служители в ДАНС за контрол в енергетиката

Ще бъде създадено специализирано звено с прокурори, специалисти и служители в ДАНС за контрол в енергетиката. Това каза премиерът Бойко Борисов, който посети предприятие „Фрукто” в Сливен, заедно с министъра на земеделието и храните Десислава Танева, предаде репортер на Радио „Фокус” – Сливен.

Премиерът заяви, че ще се срещне с представители на БЕХ. „Защото пак има място, където може да ни се изплъзват и да лъжат. Това е между ВЕИ и ЕРП-тата. Там няма никакъв контрол. Ще им направя едно звено с прокурори със специалисти и ДАНС, които да следят движението на фактурите, защото там надписват, пишат”, каза още Бойко Борисов.

Той обясни, че са били предприети всички мерки, за да остане цената на тока на битовите потребители същата. Той уточни, че КЕВР е изцяло независима организация от 9 члена, избрани от парламента по негово предложение, за да няма никакво съмнение в методиката. „ГЕРБ има 2-ма души вътре, всички други са от други партии”, обясни Борисов. По думите му това, което е направило правителството е да съкрати разходите в отделните области и посочи, че в държавната енергетика се харчи повече отколкото може.

„Не само с 10% съкращения, но и доста задачи сме дали на службите на сигурност, които да проследят някои от поръчките”, заяви Бойко Борисов. Според него хората трябва да знаят, че през последните 15-20 години в енергетиката са правени куп безобразия.

„Напомням Ви за Белене милиардите, за Цанков камък милиардите. През 2013 година теглят кредит, от които в момента има нула. Те го теглят и го похарчват без абсолютно нищо. 1 милиард, а лихвите върху него са по 44 милиона лева”, посочи Борисов.

„Падежът му пада през 2018 година. Ако можете да смятате ще видите, че 400-500 милиона лева ще платим лихви по нещо, което е хвърлено във въздуха. Кой да ги плати тези пари? Държавата? Ама държавата сте вие, ние”, коментира министър-председателят.

Той каза, че с 5 милиона лева се прави фабрика като слънце. „Стотици хора работят, продукцията се изнася, държавата придобива добавена стойност, печелим всички. А тук по 44 милиона лева лихви. Кой го е дал? 3, 700 млрд. лева са задълженията на държавната компания. Не са 3 лева, 300 милиона, а 3, 700 млрд лева. Има три подхода. И ние всичките ги приложихме с новия закон в енергетиката”, заяви Бойко Борисов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.