Разсеян крадец влиза в затвора

Крадец реши да си подари касетофон за рождения ден, разби стъкло на кола с камък и беше задържан светкавично от шуменски полицаи. Шумният взлом станал на 28 юли, а два дни по-късно Алдин Якимов/33г./ е бил наказан с 5 месеца затвор при първоначален строг режим от районния съд в Шумен, става ясно от публикуваното определение.

Алдин можеше изобщо да не попадне зад решетките, ако беше забелязал, че дясното стъкло на атакувания от него "Фолксваген Пасат" е оставено отворено. Той не видял смякнатия прозорец и с камък блъскал левия, а това привлякло вниманието на хора в кв."Боян Българанов", които подали сигнал до полицията.

Като отишли на място, полицаите установили, че возилото е оставено дори отключено. Много бързо в района те открили Алдин, техен стар контингент. Той има в досието убийство на възрастна жена през 2000 г., още докато бил непълнолетен. Като излязъл от затвора натрупал и други кражби. Във фаталната вечер апашът не носел нищо в ръцете си, защото вече бил хвърлил изтръгнатия касетофон на стойност 55 лв. в храстите. Полицаи го открили и при разпитите той си признал всичко. Сключил споразумение и отново попада зад решетките.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони