Бъчварова: Не се отказваме от проверките на пътя в условия на видео заснемане

Не се отказваме от проверките на пътя в условия на видео заснемане. Това каза вицепремиерът и министъре на вътрешните работи Румяна Бъчварова в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия.

Министърът обясни, че тъй като броят на жертвите по пътищата се увеличава, а предстоят месеци, в които хората пътуват повече се въвежда допълнителен контрол по пътищата извън обхвата на видео наблюдението. „За да можем да ограничим нарушенията и последствията от тях, ние допуснахме да допълним сега съществуващата система за контрол в условия за видео наблюдение с допълнителна, която е извън този обхват, защото не можем толкова бързо да оборудваме всички”, обясни Румяна Бъччварова.

Тя призна, че има хипотетична опасност, проверките без видео заснемане да отворят вратата на корупционни практики, но заяви ,че МВР предприема мерки, за да може да ги ограничи. „Инспекторатът ще работи приоритетно по тези теми, гражданите могат да подават сигнали и се надявам, че в крайна сметка резултатът ще бъде положителен за много хора, които биха станали потенциална жертва на ПТП-та”, коментира министърът на вътрешните работи. Във връзка с оборудването на полицаите с техника за видео заснемане Бъчварова посочи, че оборудването продължава и до края на годината би трябвало да стане навсякъде. „В момента не можем с наличните да осъществим толкова строг контрол, затова допуснахме в тези месеци да се върне този метод на проверка и не би трябвало да има притеснения. Много е важно да има контрол по пътищата ,смятам че това е и основният начин да ограничим транспортните произшествия и ще продължим с проверките за употреба на алкохол, наркотици, за редовни документи, така че всички които пътуват да знаят, че ако направят нарушение или са в нарушение ще бъдат санкционирани”, допълни Румяна Бъчварова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини