Данъчни проверяват всички вестници, само в. "Сега" го обявяват за репресия

НАП прави регулярни ревизии на "24 часа", "Труд", "България днес", "Капитал", "Банкер", "Стандарт", "Телеграф" и други вестници

НАП прави ревизии във всички печатни български медии, но единствено в. "Сега", който е собственост на бизнесмена Сашо Дончев, обявява това като репресия. Според тревожен сигнал в изданието, данъчните влезли на проверка, след като премиерът Бойко Борисов не харесал темата за партньорството с ДПС по време на гласуването на реформите в парламента, наричайки "Сега" "медии-бухалки на газовите посредници, загубили милиони".

Фактите са доста различни от новината във в. "Сега" - данъчни ревизии за 5 години назад се правят във всички печатни издания, което не е нито прецедент, нито извънредна ситуация, коментираха от НАП.

В списъка с проверките са "24 часа", "Труд", "България днес", "Стандарт", "Капитал", "Телеграф", "Монитор", "Банкер".

От втората половина на месец юли данъчни ревизии се правят във всички фирми на Медийна Група България - от вестниците, през печатница "София", разпространението до транспортния бизнес, потвърди финансовият директор на холдинга - Пламен Петров пред сайта на "Труд".

Вестник "Сега" е изцяло субсидиран от собственика на "Овергаз" и това се разбира от самата дописка. В нея се напомня, че по време на управлението на Сергей Станишев пак имало данъчни проверки по политически причини на издателя Дончев. Тогава не били приети разходите за реклами във вестника, които "Овергаз" правят от години. На практика субсидията влиза като основна реклама във вестник "Сега".

Неофициално от НАП съобщават, че предстоят ревизии на онлайн изданията и в електронните медии.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини