Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Тръмп и Макрон се съгласиха, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал

Германци, италианци и французи искат да ловуват у нас

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 март 2018

Президентът в МВР – само с придружител

Президентът на България може да влиза в сградата на МВР и в други обекти на министерството само с придружител. Това става ясно от проектоинструкция на вътрешното ведомство за реда и организацията на охрана на обекти. В документа не е записано от коя служба ще е придружителят, но вероятно става въпрос за служител на МВР.

Освен държавния глава придружител ще има и за вицепрезидента, председателя на парламента и премиера. Те няма да подлежат на проверка и ще могат да престъпват прага на обекти на министерството по всяко време. Със служебни документи ще трябва обаче да се легитимират министри, депутати, главният прокурор и шефове на съдилищата.

Режимът се затяга за кметове, областни управители и представители на съдебната власт. Освен че ще се проверяват служебните им документи, те ще бъдат вписвани и в книга за пропускателния режим.

Граждани пък ще се пропускат в обектите на МВР след издаване на еднократен пропуск. Ще носят табелка „Посетител“ и ще бъдат с придружител при влизане и на излизане.

Денонощно и без проверка ще се допускат навсякъде министърът на вътрешните работи, заместниците му, главният секретар и шефовете на дирекции. Останалите ще трябва да се легитимират със служебните си карти.

Медиите ще имат достъп след съгласуване с пресцентъра и предоставяне на лична и журналистическа карта. Преди време на репортерите, операторите и фотографите бяха изземвани мобилните телефони по време на престоя им в централата на МВР. Тази заповед бе отменена наскоро.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.