Откриха плажа на Марица: 20 души се събраха в басейна, останалите гледаха

Над 50 души отидоха на откриването на "Плажът на Марица" вчера. Само малка част от тях успяха да влязат в басейна и джакузито, които организаторите бяха поставили на брега на реката, в близост до Пешеходния мост. Всеки, който желаеше да разпусне в хладката вода, трябваше да си закупи питие от мокрия бар, съобщи marica.bg.

Повечето посетители се опитваха да си намерят място под сянката. Специално за събитието домакините бяха поставили пейки, столове, чадъри. Върху изсипания на мястото шест тона пясък се предлагаха игри и забави - плажен волейбол и федербал.

Малко ми прилича на купон от семеен тип, само дето се случва на публично място, коментираше скептично млада жена, която все пак бе дошла, за да види какво ще представлява "Плажът на Марица".

Докато пловдивчанката безгрижно си плажуваше, бившият лекар на Локомотив Пловдив д-р Здравко Айолов направи инспекция на нивото на Марица, погледна чиста ли е водата в басейните и с ентусиазъм заключи: "Това съм го виждал и на Сена, в Париж".

Присъстващите започнаха да търсят точното име на новото място за забавления и се обединиха около предложението на Ангелина Маркова - "Бийч клъб 4000". Градският плаж до реката ще бъде отворен за мераклиите да джапат край реката за разхлада до 30 септември. След 17-и там ще има и концерти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони