Млад мъж се самоуби със скок от покрива на блок във Враца

Поредно самоубийство на млад човек потресе Враца. 26-годишният Филип Н. от града сложи край на живото си, като се хвърли от покрива на блок в петък следобед пред погледите на десетки свои съседи.

Очевидци разказаха пред „Конкурент“, че около жилищната сграда на ул. „Райна Княгиня“ №20 било пълно с хора, излезли в късния следобед. Изведнъж към 18.20 ч. се чул силен шум от строполилото си тяло на младото момче. Децата не разбирали какво се случва и се затичали към мястото на инцидента. Тогава настанала паника, тъй като малчуганите видели безжизненото тяло на Филип и започнали да пищят. Родителите им веднага се спуснали да ги прибират. Подаден е и сигнал на тел. 112.

На мястото пристигнали медици, които само констатирали смъртта на момчето. Районът бил отцепен, а огледите продължили до 21 ч., когато вдигнали трупа на младежа. Съседите разказват, че Филип се нанесъл на квартира на първия етаж във вход „В“ на блока преди около година. Баща му Чавдар живее и работи в Мездра, а майка му Анета от години е в Италия, но има имот на друга място в областния град. Момчето било тихо и неконфликно, но шушукат, че бил в лоша компания. Преди десетина дни екип на Спешна помощ ходил по сигнал до апартамента му, тъй като на Филип му прилошало, но той бил в нетрезво състояние и не се качил в линейката.

След тази случка майката на момчето пристигнала и младежът постъпил в болница. Анета останала с него доста време, а после се върнала в Италия. Ден по-късно Филип се хвърлил от покрива на 8-етажния блок. Съседите обясняват, че момчето излязло от апартамента и оставило вратата отворена. Поискало ключа за покрива от жена, при която стои, под предлог, че ще оглежда мястото, за да си прокара интернет. Когато получил достъп и се качил горе, скочил. В джоба му са намерени 3 предсмъртни писма - по едно за майка му и баща му. Според съседите третото е за приятелката му.

Това е четвъртото самоубийство, което става в област Враца през последните 2 седмици. В края на юли възрастен мъж от село Попица сложи край на живота си, качвайки се на бесило в дома си, а жител на Нивянин се гръмна с пушка след семеен скандал. Няколко дни по-рано 42-годишен мъж от Враца скочи от 7-ия етаж на жилищния блок в който живее и загина на място.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони