Мъжът, наръгал 13-годишното момче, бил нападнат от 20 роми

Свидетели на кървавия екшън във Видин разказаха пред покъртителни подробности за случилото се и как видинчанинът е бил нападнат от група роми преди инцидентa. Историята започва с поредица от кражби в хранителния магазин. Свидетели на случилото се разказаха, че кражбите и набезите са от доста време и с всеки изминал ден сръчните роми ставали все по-нагли.

Вчера в магазина влезли трима роми и една ромка от и отново си напазарували, без да си платят. Оказва се, че продавачката видяла какво станало, но била прекалено уплашена, за да реагира. 63-годишният видинчанин бил спрял велосипеда си отвън и влязъл да си напазарува. На колелото имало торбичка, а в нея: джобно ножче, хляб, колбас и малка манерка. Мъжът живеел наблизо и често пазарувал там. Когато видял безчинствата на ромите, той не се поколебал да им направи забележка, за която минути по-късно си платил с лихвите, съобщава tribali.info.

Разправията започнала още в хранителния магазин, където ромите започнали да го блъскат и заплашват, но бързо си тръгнали. Минути по-късно мъжът излязъл навън, където го чакали 5-6 роми и започнали да го бият. За да се защити видинчанинът бръкнал в торбичката и извадил джобното си ножче. В този момент замахнал и наръгал първия пред него, който се оказал 14-годишно момче.

Така ножчето се забило в меката част на стомаха и разпорило циганчето. В този момент на улицата се събрали около 15-20 негови събратя и започнали да налагат още по-ожесточено мъжа, удряли го със седалката от каруца по главата докато не го омаломощили съвсем.

Ромите, участвали в мелето, са стари познайници на полицията, срещу тях има и много оплаквания за кражби, скандали, саморазправа и какво ли още не. Те са от проблемната фамилия на така наречените Олгови.

След като полицията се намесила и медиците са откарали детето и мъжа в болницата, напрежението не затихнало. Опити за саморазправа от страна на циганите е имало и с екипа на Спешна помощ, който е пристигнал да помогне на 63-годишния видинчанин. Изблици на агресия и стълкновение е имало и в МБАЛ „Св.Петка“. Видинчани са потресени от случилото се и очакват с напрежение реакцията на ромите.

Припомняме, че 63-годишният мъж е с комоцио, а 14-годишното момче – с разкъсване на черво. И двамата пострадали са без опасност за живота.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини