Осъдиха китайка, защото ”нападнала полицай с гърда”

Китайка бе осъдена на три и половина месеца затвор по обвинения, че „нападнала служител на реда с гърдата си“, предаде британското издание „Дейли мейл“.

30-годишната Ън Лай-ин била на един от протестите в Хонконг през март. Тя твърди, че служител на реда опипал лявата ѝ гърда, докато опитвал да хване дамската ѝ чанта, пише британският вестник.

Обвинението срещу нея обаче контрира, че тя нарочно е опряла гърдата си в ръката на полицая, след което използвала „пола си, за да набеди служителя на реда в посегателство“. Тази неделя активисти, носещи сутиени, се струпаха на шествие в Северен Хонконг, за да протестират срещу решението под лозунга „Гърдите не са оръжие – върнете свободата на гърдите ни“.

През март тази година Ън Лай-ин е участвала в протестите около туристите от континентален Китай, чийто все по-голям брой, според хонконгци, са довели до покачването на наемите, а и цените като цяло, в бившата британска колония. Хонконг бе отворен за туристи от континенталните части на страната през 2003 г., с цел подсилване икономиката на мегаполиса. През последвалото десетилетие това се превърна в полемичен въпрос за местните, припомня „Дейли мейл“. След присъдата Лай-ин е била пусната под гаранция а решението се очаква да бъде обжалвано.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят