Шотландска кафе верига изгражда селище за бездомни

Андрей Новаков: Пакетът „Макрон” е неизпълним и ненужен

Румен Радев пред “Комерсант”: България се нуждае от преки доставки на руски газ през Черно море

Църквата почита Светите равноапостоли Константин и Елена

Любомир Филипов, “Софийска вода”: Пием една от най-хубавите и качествени води в цяла Европа

Китай изстреля разузнавателен сателит към далечната страна на Луната

Правосъдното министерство в САЩ проверява разследването на ФБР за руска намеса в президентските избори

55 190 зрелостници се явяват днес на матурата по БЕЛ

Радев заминава на двудневно посещение в Русия

Николас Мадуро е преизбран за президент на Венецуела

29 милиона американци гледали сватбата на Принц Хари и Меган Маркъл

Облачно време днес, на места с валежи и гръмотевици

Изтеглете безплатното приложение “Европейски път: Елена”

Какво печели България от участието си в банковия съюз Той налага единни правила, надзорен механизъм и система за преструктуриране на банките

Пчеларка твори изящество от восък Деяна Такиева създава свещи и фигурки като хоби покрай отглеждането на 400 пчелни семейства

Калфин: Работим върху нова програма за заетост за хората в предпенсионна възраст

“В момента разработваме програма за заетост, насочена към хората в предпенсионна възраст. Целта е да направим ефективна програма, която да предоставя устойчива заетост и да провокира интереса на хората. Много е важно така да я направим, че тя да не е проформа, а чрез нея да включим колкото се може повече хора над 50 години на пазара на труда”. Това обяви министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин по време на среща със служителите на структурите към министерството, в това число – Агенция по заетостта, Главна инспекция по труда и Агенцията за социално подпомагане, от Област Разград, съобщиха от МТСП.

По време на разговора той призова за предложения, свързани с ефективността на програмата за заетост за хората в предпенсионна възраст.

“За мен е важно да се вземе предвид опита на колегите по места, когато разработваме програмата. Спецификите на отделните райони са от съществено значение и трябва да бъдат отчетени, тъй като и хората, за които правим тази програма, очакваме да са от цялата страна, не само от няколко най-големи градове в България”, коментира още министърът. По време на срещата със служителите, министърът се запозна и с особеностите при реализирането на младежките програми в Областта. Област Разград е сред областите с рекордно ниска младежка безработица. Предизвикателството обаче е насочено към активното включване на пазара на труда на т. нар. “демотивирани млади”. За целта в Регионалното бюро по труда вече има действаща система за активно откриване на младежи, убеждаването им и вписването им в Бюрата по труда, където да им бъдат предложени подходящи работа или професионални обучения.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.