Дидо от Д2 се класира за финала на „Фермата“!

Учени от БАН предлагат нов психотест за шофьори

Заев: Армията на Косово се появява в неподходящо време

В 75 училища у нас вече няма хартиен дневник

Турската армия готова за операция в Сирия Ердоган: САЩ да изтеглят кюрдите

Борисов: Нито веднъж не съм застанал срещу решение на президента Май месец ще има европейски избори и ще видим кой колко струва, каза премиерът

По 12 години затвор за мъжете, измъчвали таксиметров шофьор във Врачанско

Задължителна ясла за деца от гета в Дания Неспазването на закона лишава от детски надбавки

Министерството на културата официално се присъедини към проекта ТРАДУКИ

Меркел подкрепи мерките на Макрон за справяне с протестите

Шокиращи сметки за топла вода изненадаха търновци

Никола Василев е новият изпълнителен директор на БДЖ

Ирландският парламент разреши абортите

Биг Бенд- Благоевград и музикално училище „Престо” подариха коледен концерт на жители и гости на града

Харчим 275 лв. на човек за празниците Цените са със 7-11 на сто по-високи спрямо миналата година

Институции се заканиха на фирмите за дърводобив

Дърводобивът във Великотърновско да бъде под строг контрол, искат в областта. Подобно намерение изразиха представителите на няколко институции и всички общини от региона. Срещата бе инициирана от областния управител проф. Пенчо Пенчев, който бе провокиран от от нарастващия брой на нарушенията.Губернаторът е решен да се пребори с недобросъвестните фирми и превозвачи.

“Едно от решенията, които приехме е да бъде формирана работна група, която да състави план за предприемане на конкретни мерки, обвързани със срокове. Ще бъде затегнат цялостният контрол по издаването на разрешителни, ще има съвместни проверки на отговорните институции и увеличаване на глобите за нарушителите, които в момента са по-скоро символични“, коментира проф. Пенчев. „Това, което се прави в момента е работа на парче. За да преборим този проблем трябва да се обединим всички институции и да има една добра координация между нас”, обобщи директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Машов.

До момента са организирани няколко съвместни акции, при които са установени претоварени тирове в Свищовско и Великотърновско. Най-засегнати пък са пътищата в Еленско и Златаришко. Според кмета на Сухиндол Пламен Чернев са необходими и спешни законодателни промени, като е необходимо при издаването на разрешително за сеч да се проучва историята на дадената фирма.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.