Институции се заканиха на фирмите за дърводобив

Дърводобивът във Великотърновско да бъде под строг контрол, искат в областта. Подобно намерение изразиха представителите на няколко институции и всички общини от региона. Срещата бе инициирана от областния управител проф. Пенчо Пенчев, който бе провокиран от от нарастващия брой на нарушенията.Губернаторът е решен да се пребори с недобросъвестните фирми и превозвачи.

“Едно от решенията, които приехме е да бъде формирана работна група, която да състави план за предприемане на конкретни мерки, обвързани със срокове. Ще бъде затегнат цялостният контрол по издаването на разрешителни, ще има съвместни проверки на отговорните институции и увеличаване на глобите за нарушителите, които в момента са по-скоро символични", коментира проф. Пенчев. "Това, което се прави в момента е работа на парче. За да преборим този проблем трябва да се обединим всички институции и да има една добра координация между нас”, обобщи директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Машов.

До момента са организирани няколко съвместни акции, при които са установени претоварени тирове в Свищовско и Великотърновско. Най-засегнати пък са пътищата в Еленско и Златаришко. Според кмета на Сухиндол Пламен Чернев са необходими и спешни законодателни промени, като е необходимо при издаването на разрешително за сеч да се проучва историята на дадената фирма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони