Поетът и любимец на младите жени Августин Господинов: Всички артисти пият!

Илиян Любомиров поет, е роден през 1990 г. в София. Завършва немска гимназия в столицата, а след това заминава да следва политология в Берлин. През 2012 г. създава литературния проект Letters of flesh и започва да подписва текстовете си с псевдонима Августин Господинов. През 2014 г. печели първи награди на фестивала „София: Поетики“ и на фестивала Alter Native в Пловдив. Негови стихотворения са публикувани в списание „Страница“, Литературен вестник, „Открита литература“, Liternet, Klaxon Press Journal и други. Понастоящем живее, пише и работи в Берлин. „Нощта е действие“ е дебютната му книга.

Ето какво каза пред "България днес":

- Августине, при теб май всичко започна на шега от една страница във Фейсбук - Letters of flesh. Колко почитатели четат поезия там?
- Letters of flesh е един доста успешен социален експеримент, който показа, че напук на ширещите се схващания колко непопулярен жанр е поезията, хората четат. Създадохме платформата с моя брат по перо Георги Белоречки преди близо 3 години, защото искахме да имаме сайт, в който можем свободно да качваме текстовете си и те да достигат до максимален брой читатели, без да се налага да имаме контакти с други литературни медии. Впоследствие пуснахме и фен страницата във Фейсбук, защото тази социална мрежа остава най-непосредственият начин да бъдеш чут и видян. Дебютната ми книга излезе в момент, в който Letters of flesh се четеше от над 10 000 човека и беше интересно колко от тях реално са готови да си купят нещо, което могат да получат и безплатно онлайн. Първите 4 тиража на „Нощта е действие“ се разпродадоха за 2 месеца, а впоследствие с нея спечелих и голямата награда за дебют „Южна пролет“. Продължаваме напред, както казва колегата Пулев.

Виж цялото интервю тук!

Коментари

Задължително поле