Калфин: Куца по-ранното съгласуване на законодателството

"Куца действителното съгласуване на по-ранен етап на приеманото законодателството и ако установим, че това не е възможно, няма как да продължи по този начин да се формира мнозинство". Това заяви в Русе вицепремиерът Ивайло Калфин. Той напомни, че партия АБВ участва в управлението само срещу значими за хората промени в здравеопазване, образование, социална сфера и изборно законодателство, а не фиктивни и на книга.

"Ако мнозинството не е способно да генерира такива политики, няма смисъл да се подкрепя управлението", беше категоричен министърът на труда и социалната политика. За него няма нужда да се преформатират и преформулират договореностите между партиите, подкрепящи коалиционното управление. Трябва да има разговор в така наречения Съвет за развитие.

Ивайло Калфин определи като "недопустимо и неприемливо" партниращите партии на ГЕРБ да се поставят пред свършен факт с промени в Конституцията или важен закон, като им се казва "или го приемате, или става лошо". "Отсега казвам, че имаме много принципни възражения към така наречения антикорупционен закон. Не искам да живея в държавата на Оруел, мисля, че имаме някакви демократични инстинкти и по този начин точно не се бори корупцията. Така се всява контрол и страх между хората", отсече вицепремиерът. Той допълни, че ако този закон е бил обсъден по-рано, е можело да се намери по-добър вариант.

Министър Калфин представи приоритетите в трудовата и социалната политика до края на т.г. и през 2016 г. Той разговаря в Русе с представители на териториалните структури за социално подпомагане и откри Кариерен център на Регионалната служба по заетостта. По-късно вицепремиерът участва в общоградска среща със симпатизанти на партия АБВ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес