Цветан Цветанов: Ако президентът Радев иска да въвежда военно положение, сигурно може да го направи, но в България има правов ред

Вирус покоси деца в Станцията на МС в Слънчев бряг

Нина Добрев обяснява българския жаргон (ВИДЕО)

Затварят хотел в Бяла, работил без категоризация

Григор: Жегата помага на играта ми

Военният ни флот изпробва новите си бързоходни лодки

Премиерът Борисов изрази съболезнования за загиналите при трагичния инцидент край Генуа

Министър Николай Нанков: Две китайски компании са готови да вложат 1,5 млрд. евро в пътя Русе-Велико Търново и тунела под Шипка

Мая Манолова: Реформата в социалната система започва от 2019 г. Варненци се жалват, че общината събира данъци чрез частни съдебни изпълнители

Хиляди на колене пред иконата на Богородица на остров Тинос утре

Дърво падна и потроши две коли в центъра на София По чудо няма пострадали хора

Силни дъждове и бури от утре в Гърция

Изпълнителният председател на БСК разговаря с министъра на икономиката Емил Караниколов

Доналд Тръмп призова за твърди мерки срещу извършителите на терористичния акт в Лондон

Ван дер Сар фаворит за шеф в „Юнайтед“

Калфин: Куца по-ранното съгласуване на законодателството

„Куца действителното съгласуване на по-ранен етап на приеманото законодателството и ако установим, че това не е възможно, няма как да продължи по този начин да се формира мнозинство“. Това заяви в Русе вицепремиерът Ивайло Калфин. Той напомни, че партия АБВ участва в управлението само срещу значими за хората промени в здравеопазване, образование, социална сфера и изборно законодателство, а не фиктивни и на книга.

„Ако мнозинството не е способно да генерира такива политики, няма смисъл да се подкрепя управлението“, беше категоричен министърът на труда и социалната политика. За него няма нужда да се преформатират и преформулират договореностите между партиите, подкрепящи коалиционното управление. Трябва да има разговор в така наречения Съвет за развитие.

Ивайло Калфин определи като „недопустимо и неприемливо“ партниращите партии на ГЕРБ да се поставят пред свършен факт с промени в Конституцията или важен закон, като им се казва „или го приемате, или става лошо“. „Отсега казвам, че имаме много принципни възражения към така наречения антикорупционен закон. Не искам да живея в държавата на Оруел, мисля, че имаме някакви демократични инстинкти и по този начин точно не се бори корупцията. Така се всява контрол и страх между хората“, отсече вицепремиерът. Той допълни, че ако този закон е бил обсъден по-рано, е можело да се намери по-добър вариант.

Министър Калфин представи приоритетите в трудовата и социалната политика до края на т.г. и през 2016 г. Той разговаря в Русе с представители на териториалните структури за социално подпомагане и откри Кариерен център на Регионалната служба по заетостта. По-късно вицепремиерът участва в общоградска среща със симпатизанти на партия АБВ.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.